Güzelbahçe Belediyesi 30 bin Maske dağıttı

TAKİP ET

Koronavirüs ile mücadele de büyük bir çaba gösteren Güzelbahçe Belediyesi kendi imkanlarıyla 'kullan-at' tipi maske üretip, dağıtıyor.

Koronavirüs ile mücadele de büyük bir çaba gösteren Güzelbahçe Belediyesi kendi imkanlarıyla ‘kullan-at’ tipi maske üretip, dağıtıyor.

Koronavirüs’e (Covit-19) karşı mücadele eden Güzelbahçe Belediyesi, bünyesinde bulunan semt evlerindeki dikiş hocalarının desteğiyle 30 bine yakın maske üretti.
 
‘Kendi imkânlarımızla virüsle mücadele ediyoruz’
Belediyenin tüm imkanlarını virüse karşı seferber ettiklerini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “ Ekiplerimiz her gün bir mahallede ilaçlama yapıyor. Bir diğer ekibimiz vatandaşlardan gelen talepleri karşılamak için sahada. Zabıta ekiplerimiz pazarlarda, halkın ortak kullanım alanlarında denetimlerde. Sahada olan çalışanlarımız her biri günde onlarca maske kullanıyorlar. Satın almak maliyetleri artırıyor. Piyasada maske bulmakta vatandaşlarımız da zorlanıyor. Biz de kendi imkânlarımızla semt evlerimizde maske imalatına başladık. 5 dikiş hocamızın özverili çabasıyla günde 1500 ile 2000 arası maske üretiyoruz. Şu ana kadar 30 bine yakın maske ürettik, dağıttık ve üretmeye de devam ediyoruz. Özellikle vatandaşlarımızdan büyük bir talep var. Talep edenlere evlerine kadar götürüyoruz. Belediye gelip isteyenlere de veriyoruz. Şimdiye kadar kurulan semt pazarlarımızda 3 bine yakın maske dağıttık. Bu en önemli ihtiyaç, bu yüzden kendimiz ‘kullan-at’ tipi maske üretip vatandaşımıza dağıtıyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda vatandaşımıza elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız kullanılan maske ve eldivenler tıbbi malzemedir. Başkalarına hastalık bulaştırma riski taşır.  Bakanlığımız bu konuda bir genelge yayınlamıştı. Genelgede; ‘evlerde ve işyerlerinde kaynaklanan tek kullanımlık maske eldiven mendil gibi kişisel hijyen malzemesi atıkların küçük miktarlar halinde yırtılmaya dayanıklı plastik çöp poşetlerinde toplanmalı, ağzı sıkıca kapatılan çöp torbaları daha sonra yırtılma riskine karşı ikinci bir torbaya konmalıdır. En az 72 saat süreyle diğer insanların ve hayvanların erişemeyeceği oda ve balkonlarda bekletilerek, atık toplama saatinden kısa bir süre önce çıkartılmalı veya evsel atık kapsamında çöp konteynerlarına atılmalıdır’ açıklaması yapılmıştı. Bu yüzden vatandaşlarımızdan bu konulara hassasiyet göstermesini rica ediyoruz” dedi.

güzelbahçe belediyesi mustafa ince maske 30 bin maske dağıtıldı