Hasan Küçükkurt'tan Soyer iddiasına yalanlama: "Ben demedim"

TAKİP ET

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmede yerel seçimlerde İzmir adayının Tunç Soyer olacağına yönelik haberleri yalanladı. Küçükkurt, 'Benim böyle bir röportajım ve beyanım yok' dedi.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'ne aylar kala Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul, Ankara ve Aydın adaylarını açıklamasının ardından gözler İzmir’e çevrildi. İzmir için henüz adayının Aydın’ın açıklanmasına rağmen açıklanmaması merak konusu olmuştu. Bu arada CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi için aday gösterileceği de kulislere yansımıştı.

KÜÇÜKKURT YALANLADI

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ve yönetim kurulu üyeleri dün Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüş, Kılıçdaroğlu’nun ise İZSİAD heyetine Ahmet Akın’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağına dair haberlerin doğru olmadığını belirtirken “Ahmet Akın, bizim Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızdır” dediği ve Tunç Soyer’in yeniden İzmir adayı olacağını açıkladığı iddia edilmişti.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Benim böyle bir röportajım ve beyanım yok” diyerek çıkan haberleri yalanladı.

ÖZEN, KÜÇÜKKURT'U DOĞRULADI

CHP İzmir İl Başkan Vekili ve İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sirhan Özen ise, İZSİAD olarak herhangi bir açıklamalarının olmadığını belirterek, Hasan Küçükkurt’un dediklerinin doğru olduğunu vurguladı.

KARTAL, ANKARA'DAKİ KAYNAKLARINI İŞARET ETTİ

Haberin Kaynağı Gazeteci Ümit Kartal, bilgiyi Hasan Küçükkurt ve  İZSİAD yönetiminden almadığını, Ankara'daki kaynaklarından aldığını iddia etti.

EGE’YE BAKIŞ 

tunç soyer kemal kılıçdaroğlu