Hasarlı binalara giriş 1 kere ve sadece 30 dakika!

TAKİP ET

İzmir'de deprem sonrası ağır hasarlı binalara giriş koşulları belirlendi

30 Ekim tarihinde İzmir’in Seferihisar ilçesinde gerçekleşen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından şehirde birçok bina ve tesis hasar gördü.

İzmir Valiliği ile Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğünün talebi doğrultusunda hazırlanan raporlarda “ağır hasarlı” olarak belirlenen binalar ve tesisler için “kontrollü kısıtlı girilebilir” kararı çıktı.
Karar doğrultusunda hasarlı olan dairelerine giriş yapmak isteyenlerin tutanakları ilçe kaymakamlıkları ve jandarma ekipleri tarafından toplanacak.
Alınan kararla vatandaşların kısa süreli olarak değerli eşyalarının almasına izin verilecek. Başvuru tutanağında vatandaşların kendi rızalarıyla sadece kendi dairelerine girebileceği ve her türlü riskin farkında oldukları hükmü bulunuyor.

Valilik tarafından verilen izinler şöyle:
-Kısa süreli ve değerli eşyalarınızı tahliye etmek için sizin girişinize tebligat tarihinden itibaren en fazla bir hafta (7 gün) süre verilmiş olup, verilen bu bir haftalık süre içerisinde her hane için yalnızca bir defaya mahsus ve en fazla 30 dakika süreyle giriş izni verilecektir.
-Sadece bilgisayar, televizyon, ziynet eşyaları ve değerli evrakların (kimlik, pasaport, değerli kâğıtlar) çıkarılmasına izin verilecektir.
-Tahliyede binaya veya daireye ait sabitlenmiş eşyaların (Mutfak dolabı, PVC doğrama, parkeler, musluklar, lavabolar, küvetler, her türlü metal vb. yapıya monte aksamlar, elektrik ve aydınlatma tesisatı) taşınması yasaktır.
-Tanımlanmış olan bu unsurların tahliyesinde yalnızca dışarıdan kurulan profesyonel asansörlü taşıma kullanılacaktır.
-Bodrum, zemin ve 1. katlarda asansörlü sistem kullanılamayacağından görevli personelin nezaretinde güvenli tahliye metodu kullanılacaktır.
-Bir hanenin tahliyesi tek kişiyle gerçekleştirilmeyecek, birbirini kollayacak 2 kişinin haneye girmesi sağlanacaktır.
-Söz konusu kısa süreli ve değerli eşyaların tahliye edilmesi faaliyetinde bina sakinleri mutlaka baret takacak olup, kişisel iş güvenliği tedbirlerini almaktan sorumludur.
-Bina içerisindeki her türlü faaliyet ve harekette binaların ağır hasarlı olduğu unutulmayacak olup yukarıda belirtilen hususlara göre hareket edilecektir

 

izmir depremi bina hasar yıkım kontrollü