Hiranur Vakfı'na ait kaçak yapıların yıkımı hakkında yürütmeyi durdurma kararı!

TAKİP ET

İBB'nin, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kaçak olduğu tespit edilen Sancaktepe'deki merkez binasını yıkım işlemi hakkında mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarıyla gündeme gelen İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'na ait kaçak yapıların yıkımı mahkeme kararıyla durduruldu. 

İBB ekiplerince, Hiranur Vakfı'nda imara aykırı olduğu gerekçesiyle yapıların yıkımı sürerken vakfın avukatı Bulut Müslüm Gezer tarafından, yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvuruda bulunuldu.

Gezer, başvurusunda, İBB ile Sancaktepe Belediyesi'nin yapı tatil tutanaklarının birbirleriyle çeliştiğini iddia ederek, ilk mescit katının ruhsatının olduğunu, projeye uygun yapıldığını ve devam eden bir yapı imalatının da bulunmadığını öne sürdü.

Dosyayı görüşen İstanbul 11. İdare Mahkemesi, İBB'den yapıyla ilgili olan tahliye kararı, yıkıma dair tutanağı ve konuya ilişkin tüm bilgi ve belgeleri içeren işlem dosyasının onaylı bir örneğini istedi.

İBB'ye savunma ve ara kararı gereğinin yerine getirilmesi için 30 gün süre veren mahkeme, savunma ve ara karar cevabı gelinceye kadar ya da verilen süre geçinceye kadar dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi.

Mahkeme kararının tebliğ edilmesinin ardından yıkım işlemi durduruldu.

Hiranur Vakfı