Hrant Dink 15 yıl sonra yine büyük bir kalabalıkla anıldı

TAKİP ET

Hrant Dink katledilişinin 15. yılında da vurulduğu yerde geniş bir kalabalık tarafından anıldı. "Hrant için adalet", "Katilleri koruyan cinayete ortaktır", "Buradayız ahparig (kardeşim)" sloganları atıldı.

Hrant Dink 15 yıl önce bugün, 19 Ocak 2007'de genel yayın yönetmeni olduğu Agos Gazetesi önünde öldürüldü. Hrant anısına her yıl olduğu gibi bu yıl da saat 15.05'te katledildiği noktada İstanbul Şişli’deki gazete binasının önünde binlerce kişi toplandı.

Katılanlar taşıdıkları döviz ve attıkları sloganlarla adalet istemekten vazgeçmeyeceklerini vurguladı. “Hrant Dink’in gerçek katilleri cezalandırılmadan ve bu alçak cinayetin hesabı tüm ortaklardan sorulana kadar biz bitti demeden bu dava bitmez” mesajı verildi.

“Yaşasın halkların kardeşliği”, “Faşizme inat, kardeşimsin Hrant”, “Biz bitti demeden bu dava bitmez”, “Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz”, “Katlleri koruyan cinayete ortaktır”, “Buradayız ahbapig(kardeşim)” dövizleri açıldı, sloganları atıldı.

ETKİLİ YARGILAMA YAPILMADI

Hrant Dink, Sabiha Gökçen’in Ermeni olabileceğine yönelik yaptığı bir haberden sonra
hedef haline getitirilmeye başlanmış, sürecin sonunda Hrant Dink Ogün Samast tarafından sırtından vurularak katledilmişti. Aradan geçen 15 yıla rağmen etkili bir soruşturma yapılamadı, cinayeti işleyenler ortaya çıkarılmadı ve cezalandırılmadı.

Son olarak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, cinayetin tamamen Fetullah Gülen cemaati tarafından planlanıp işlendiği belirtilerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“En başından itibaren örgütsel işbirliği içerisinde yürütülen sözde soruşturmaların FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütü tarafından mensupları eliyle 2007 yılında işlenen söz konusu cinayet öncesinden tasarlanıp adım adım yürürlüğe konulmak suretiyle gerçekleştirilmiştir.

hrant dink 15inci yıl dönümü ahparig anma töreni