Hükümet düğmeye bastı! Otomobili olmayanlara özel kredi fırsatı

TAKİP ET

Seçimin ardından ekonomi politikasındaki 180 derecelik değişiklikle önemli adımlar atılıyor. Ekonomideki bu adımlardan birisi de arabası olmayanları araç sahibi yapacak türden.

Hükümet geçtiğimiz günlerde önemli bir adım atarak, evi olanlar için kredileri biraz daha kısmış ve maksimum konut kredisi tutarını yüzde 25’in de altına çekmişti. Bu hamledeki asıl amaç ev fiyatlarını düşürerek, ev sahibi olmayanların da ev sahibi olmasını sağlamaktı.

Hükümet otomobili olmayanlara özel kredi fırsatı sunmaya hazırlanıyor. Özellikle araç sahibi olmak isteyen gençler çok sevinecek.

HEM SIFIR HEM İKİNCİ EL OTOMOBİL

Şimdi benzer bir durumun otomobiller için de gelmesi bekleniyor. Bilindiği üzere ülkemizdeki otomobil fiyatları beklentilerin çok üzerinde seyrediyor.  Sıfır, ikinci el otomobillerde fiyatlar normal seviyelerin hayli üstünde.

FİYATLAR BİR TÜRLÜ DÜŞMÜYOR

Buna rağmen şu da bir gerçek. İkinci el otomobil pazarında bir şişme mevcut. Yani fiyatlar yüksek, krediler kısıtlı olduğundan ötürü satışlar dibe vurmuş durumda. İşin ilginç kısmı buna rağmen fiyatların düşmüyor oluşu.

KREDİ FIRSATI İÇİN HAZIRLANIYOR

Fiyatların düşmesiyle birlikte kredi tarafında güzel gelişmeler yaşanacak. Hükümete yakın kaynakların iddialarına göre hali hazırda otomobili olmayanlar için bir kredi fırsatı üzerinde çalışılıyor.

48 AY VADE

Bu krediler hiç otomobili olmayanlara verilecek ve oranları da düşük olacak. Ayrıca vadenin de 48 aya kadar çıkarılması bekleniyor.  Önümüzdeki süreçte hükümet tarafından özellikle krediler konusunda güzel haberler gelebilir.

Hükümet özel kredi otomobil Ekonomi