İYİ Partili Kırkpınar'dan adaylık ve eski Buca Cezaevi açıklaması

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında milletvekilliği aday adaylığını açıklayan İYİ Parti İl Başkanı eski Buca Cezaevi'nin öğrenci yurdu yapılıp yeşil alan olarak kalması önerisinde bulundu. Kırkpınar aday adaylığına ilişkin ise, "29 Ocak'ta yapılacak olan İl Başkanlığı kongresine aday olmayacağımı ve Milletvekilliğine aday adayı olduğumu bir kez daha ifade etmek isterim" dedi.

Başak Şirinşah Bayram / İzmir Gündemi İYİ Parti İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenlendi. Parti kongre süreci ve milletvekili aday adaylığını açıklayan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Bundan tam 4 yıl 1 gün önce 2018’in 17 Temmuz’unda il başkanlığına atandım. 18 Ekim’de 4 yıl önce yine bu salonda sizlerle ilk basın toplantısını gerçekleştirdim. Benim yerel basınla olan ilişkilerim hep arkadaşların ziyaretlerinde İYİ Parti’nin politikalarını yüz yüze değerlendirme şeklinde oldu. Bugün de muhtemelen son basın toplantımı sizlerle yapıyorum. Göreve geldiğimde Cumhurbaşkanlığı ve genel seçiminden 3.5 ay geçmişti. Bu süreçte kurucuların arasında bulunmak benim için büyük bir şereftir. İlk olarak il sekreterliği görevine geldim daha sonra da 3 ay için de seçim kararı alındı ve o günkü görevimden istifa ederek Milletvekili adayı olarak sahalardayım. Sonra sizinle büyük bir heyecanla buluştuktan sonra ilçe başkanlarımızın atamalarını gerçekleştirdik. 3 bin olan üye sayımız 28 bini aştı. Partimizin Türk Siyasi tarihine kazandırdığı bir şey var; makul siyaset ve şeffaf yönetim düsturu ile teşkilatlarımızın içinde hiçbir sıkıntı olmadan 2020 Şubat ayında 30 ilçe başkanlığı kongremizi ve İl Başkanlığı kongrelerimizi gerçekleştirdik. Tek aday olarak seçime girdim ve o gün bugündür görevimin başındayım. Daha sonra da Kurultay’ımız gerçekleşti ve hiçbir dalgalanma olmadı teşkilatımızda işte ben bunu çok önermiyorum. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir’de İYİ Parti örnek bir teşkilat kurgusu yaşadı. İttifak olduğumuz CHP ile ilişkilerimizde de ittifak hukukuna dayalı ilişkiler yürüttük. 3 Büyük Şehirde İzmir’de Tire İYİ Partili Belediye Başkanı oldu, işini iyi yapan, küçük bütçesi ile ilçesinde güzel hizmetler ortaya koymuştur” diye konuştu.

 

 

‘’İL BAŞKANLIĞIN ADAY OLMAYACAĞIM, MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINA ADAY OLACAĞIM’’

 

Milletvekili aday adaylığını açıklayan Kırkpınar, ‘’ Kongrelerimizin olmayacağı söylenmişti. Ama 5 Ekim’de Genel Başkanımız kongre sürecini başlattı. Bu genelgede İl ya da ilçe başkanlarımızın milletvekilliği isteyenlerin bu görevlere talip olmaması yönünde bir görü vardı. Ben de geçtiğimiz pazartesi günü İl Başkanlığı toplantısında il başkanlığına aday olmayacağım ifadesini paylaştım. Hem gelen genelge hem de yüz yüze Genel Başkanlığındaki il başkanları toplantısında bunu dile getirdim. Ben bu kararı teşkilatıma sormadan almayacağımı söyledim ve Ankara’da yapılan toplantı sonrası İl Yönetim Kurulunda ve İlçe Başkanları toplantısında Milletvekilliği Aday Adayı olma konusunda bu salonda İl Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma kararımı söyleyerek düşüncelerini sordum ve 59 yönetim kurulu üyesi arkadaşım bunu onayladı. Daha sonra da ilçe başkanlarımızdan yani Kale Komutanlarımızdan da destek istedim 29 ilçe başkanımız vardı toplantıda ve rahatsız olan tek bir ilçe başkanımız dahil 30 ilçe başkanımızdan da onay aldım. 29 Ocak’ta yapılacak olan İl Başkanlığı kongresine aday olmayacağımı ve Milletvekilliğine aday adayı olduğumu bir kez daha ifade etmek isterim” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

ESKİ CEZAEVİNİN YERİNE ÖĞRENCİ YURDU ÖNERİSİ

 

Buca Cezaevinin yerine yapılması beklenen yapı hakkında konuşan Kırkpınar, ‘’Buca Cezaevi 1962 yılında ilk onaylanan planda cezaevi ve hazine arazisi Adalet Bakanlığına tahsisi edilmiş. 100 dönümlük bir alan ve burayı İller Bankası sonra   Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan devralmış yerine konut ve AVM yapılmasını karara bağlamış. Ben dün itibariyle de söyledim burası kısmi olarak Sinop Cezaevi gibi müze olabilir. 9 Eylül Üniversitesi’ne çok yakın onlarca fakülte var bir kişi yurtta 6-7 kişilik odalarda kalıyor buraya bir yurt yapılabilir. İmar değişikliği ve İller Bankasına bağlı olması nedeniyle hem hükümet hem de belediye bir araya gelerek uygun olan bir öğrenci yurdunun orya yapılmasıdır. Çevresi de yeşil alan olmalıdır. Mümkünse bir kısmına otopark da yapılmalı. Nüfus olarak Buca çok büyük bir ilçe öğrencilerle birlikte daha da kalabalıklaşan bir ilçe.” Açıklamasında bulundu.

 

 

‘’İZMİR TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNMALI’’

 

İzmir’in sorunlarından bahseden Başkan Kırkpınar, ‘’Yerel Yönetimler ile ilgili hem Büyükşehir hem de ilçe belediye başkanları vaatlerinin bir kısmını hayata geçiremedi hem ekonomik kriz hem de salgın bunda etkili oldu ama mutlaka trafik konusunda İzmir’e bir çözüm getirilmeli. Büyükşehir ihale açtı sinyalizasyon sistemi aldı ama bu tam randımanlı çalışıyor mu sanmıyor? Bu sistem trafik yoğunluğunu görüyor ve ışıkları ona göre ayarlıyor, yağmur suyu tahliye sistemi, Çiğli Arıtma Tesisinin kapasitesi artırtılarak koku sorununu çözmeliler. Yağmur suyunu ayrıştırma sorunu çözülmezse İzmir’de su taşkını sorununu hep yaşayacağız. Sabah ve akşam saatlerinde trafik çok yoğun oluyor buna bir çözüm bulmak zor değil. Kamu kurumları mesai saatlerini buna göre ayarlayabilirler bence bu birkaç ay denemelidir. Ayrıca PİK saatlerde kavşaklarda emniyet güçlerinin görev alamsı ile bir rahatlama yaşanacaktır. Mevcut yollarda iyileştirmeye gidilmelidir. Minnacık dokunmalar ile trafik akışı düzene girebilir. 500 yeni otobüs ile halkımız daha emniyetli toplu taşımayı gerçekleştiriyor teşekkür ediyorum Büyükşehir’e. Kentsel Dönüşüm için hükümet ile mutlaka bir araya gelinmeli. 30 Eylül’den bu yana 3.5 yıldır mevut hükümet ve ilgili bakanlıklar ile bir araya gelinmedi ama son 1.5 yılda bu gerçekleşmelidir.”

 

MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIYI KARARIM KESİNDİR

 

Toplantı sonrası soruları yanıtlayan Kırkpınar, ‘Erken seçim olursa tavrınız ne olur?’ soruna yanıt veren Kırkpınar, “İlçe Kongreleri ve İl Kongresi devam ederken bir erken seçim olursa kongreler durudurlar ama benim aldığım Milletvekilliği aday Adaylıyı kararım kesindir.

 

'Kongresi sürecine yönelik ve adaylara öğüdünüz var mı?' sorusunu yanıtladı. Kırkpınar“Adil ve şeffaf bir anlayış ile 30 ilçemizde şölen havasında kongre gerçekleştireceğiz. Şu anda İl Kongresi içinde 2-3 aday arkadaşımız var ve yapacakları ziyaretleri de İYİ Parti’ye yakışır bir şekilde gerçekleştireceklerdir. 29 Ocak’ta da kongreye gidilecektir. ”