İBB Başkanı İmamoğlu, seçim sürecinde ve sonrasında maaş almayacak: 1 yıllık geliri depremzedelere bağışlandı!

TAKİP ET

İBB Başkanı ve 13'üncü Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde ve sonrasında maaş almayacak. İmamoğlu, Maraş depremlerinden sonra bir yıllık maaşını depremzedelere bağışlamıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim propagandası gezilerine başlaması nedeniyle 14 Mayıs'a kadar belediyeden maaş almayacağını açıklamasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da seçim süreci ve sonrasında maaş almama kararını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı seçimini Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması halinde cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine getirilecek olan Yavaş, "Seçim propaganda gezilerine başlayacağımız için Pazartesi gününden 14 Mayıs'a kadar belediyeden maaş almayacağım. O günden itibaren belediye olanaklarını kullanmayacağım" demişti.


DANIŞMANI AÇIKLADI

Bu gelişmelerin ardından Yavaş'la aynı konumda bulunan İmamoğlu'nun nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmuştu.

İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, konu hakkında açıklama yaptı.

Ongun'un açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Sorular üzerine: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 12 aylık maaşını depremzedelere bağışlamıştır. Seçim sürecinde veya sonrasında kamudan herhangi bir maaş kullanımı söz konusu olmayacaktır."

ekrem İmamoğlu istanbul büyükşehir belediyesi chp deprem