İçişleri Bakanı Soylu: Bölgede bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün akşam sel felaketinin yaşandığı Giresun'da soruları yanıtladı.

Bakan Soylu "Bölgede bu kadar bir ağır tablo beklemiyorduk. Beş vatandaşımız hayatını kaybetti. 153 kişi kurtarıldı. 11 vatandaşımız kayıp" dedi. 98 köy yolu kapalı, 38 yerleşim biriminde elektrik yok.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün akşam sel felaketinin yaşandığı Giresun’da bir basın toplantısı düzenledi.

SOYLU: BU KADAR AĞIR TABLO BEKLEMİYORDUK
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bölgede bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk. Beş vatandaşımız hayatını kaybetti. 153 kişi kurtarıldı, 11 vatandaşımız kayıp. 98 köy yolu kapalı, 38 yerleşim biriminde elektrik yok.

KURUM:GİRESUN'UN YEDİ İLÇESİNDE SEL VE HEYELAN MEYDANA GELDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Giresun’un yedi ilçesinde sel ve heyelan meydana geldi. Doğankent, Dereli ve Yağlıdere en çok hasar gören ilçelerimiz oldu. Doğankent’te dört, Dereli’de üç, Yağlıdere’de üç olmak üzere 17 bina yıkıldı. 361 bina az hasar gördü. Doğankent’te yağmur ve atık suyu tamamen yenilenecek. Dereli’de 20, Doğankent’te 11 binayı boşaltıyoruz.

PAKDEMİRLİ:TARIMSAL HASAR BEKLEDİĞİMİZDEN DAHA AZ
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Tarımsal hasar beklediğimizden daha az ancak hasar tespit çalışmalarımız sürüyor.

içişleri bakanlığı çevre ve şehircilik bakanlık giresun