İESOB'da devir teslim tamam!

TAKİP ET

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin Başkan'ı Yalçın Ata görev teslim törenin de ," Önümüzdeki 3 yıllık süreçte çok çalışacağız. Büyük bir aileyiz. Esnaf ailesi muhteşem bir aile. Yeni bir dönem açıldı" dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olağanüstü genel kurulunda  milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılan eski başkan Zekeriya Mutlu ile yarışan Yalçın Ata 510 oy ile  kazanan isim olmuştu.

Göreve seçilen Yalçın Ata ve ekibinin çok sayıda esnaf teşkilatı yöneticileriyle birlikte İESOB Binası'nda,Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin önceki dönem Başkanvekili Selahattin Arslan'dan düzenlenen törenle görevini teslim aldı.

BU BİR BAYRAK YARIŞIYDI…

Bu sürecin bir bayrak yarışı olduğunun mesajını veren Başkan Yalçın Ata, “11 yıldır Selahattin Başkanım ile birlikte görev yapıyorum. Teşkilatta kimseye nasip olmayacak şekilde disiplin kuruluna seçildim. Aynı yıl kurul başkanı oldum. 4 yıl başkanlık yaptıktan sonra Zekeriya Başkanımız takdir etti ve denetim kurulu başkanlığına getirildim. 2’nci dönem yine kurul başkanlığına devam ediyorum. Mazbatayı almadan önceye kadar bu görevi yaptım. Çok güzel anılarım var, çok güzel arkadaşlıklarımı oldu. Zekeriya Başkanıma çokça söyledim, ‘sen kapıdan ben bacadan’ diye. O benim ağabeyim her zaman gururla bahsettim, çok şey öğrendiğim birisi. İstifa etti kendisi. O istifa etmeseydi bizim onun önüne geçme gibi bir durumumuz olmazdı. İstifadan sonra tekrardan onun geri geleceğini düşünmemiştik. Ancak biz de ilk başlangıçta 40 arkadaşımız ile yola çıktık, geri dönüş olmadı. Kader bizi karşı karşıya getirdi. Zekeriya Başkanımıza karşı bir hareket asla olmamıştı. Bu bir bayrak yarışıydı. Yoğun bir tempolu çalışmadan sonra bayrak yarışının galibi biz olduk. Bize destek veren karşı tarafta duran arkadaşlarımızda bizim canımızdır. Tüm oda başkanlarına aynı mesafedeyiz. Seçim süreci tamamlanmıştır. Nasip olursa hep birlikte görev yapacağız. Çok problemli bir süreç, esnafın en zor dönemlerinden biri. Ancak çalışacağız. Mutlaka ama mutlaka çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. İzmir esnafının ekmeğini büyütmeye geldik” dedi.

ESNAFIN EKMEĞİNİ BÜYÜTME DERDİNDEYİZ

Görevde bulunacağı 3 sene içinde yeni işlere imza atacaklarının altını çizen Ata, “1 milyona yaklaşık insanı ilgilendiren bir kuruluş burası. Dolayısıyla gönül kırgınlıkları bir kenara bıraktık. Bütün oda başkanlarımı kucaklıyorum. Bize destek versin vermesin fark etmez. Hiçbir arkadaşımıza 1 milim mesafede değiliz. O kırgınlıklar, dargınlıklar, belki ufak tefek kırgınlıklar yaşanmıştır ancak Pazar günü hepsi son buldu. Önümüzdeki 3 yıllık süreçte çok çalışacağız. Büyük bir aileyiz. Esnaf ailesi muhteşem bir aile. Yeni bir dönem açıldı. Zekeriya Başkanımız uzun yıllardır hizmet etmiş birisi. Hepsine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Yeni bir dönem ve süreç. 3 sene içinde çok iş yapmayı düşünüyoruz. Mevcut hükümetten büyük destek alıyoruz. Çok projemiz var. Bunları hayata geçireceğiz. En başta ilçelerimizde ihtiyaçlı odalarımızı bu 35 günlük süreçte tamamını gezerek ihtiyaçlı odalarımızı kaldıracağız. Sicilde NACE kodlarında sıkıntılar yaşanıyordu, bunların tamamını çözmeye geldik. Uyumayacağız, 24 saat görev yapacağız. Geceli gündüzlü bu teşkilatı 1 numaraya nasıl çıkarırız onun derdindeyiz. Esnafın ekmeğini büyütme derdindeyiz” ifadelerini kullandı.

KANUNDA YASADA OLMAYAN…

Görev yaptığı sürede elinden gelenin kat be kat fazlasını yaptığını belirten İESOB önceki dönem Başkanvekili  Selahattin Arslan, “Bu bir yarıştır. Yalçın Başkan bu kurulda denetim başkanlığı yaptı. Ben 2001 yılı 20 Mayıs’tan bu yana İl Disiplin Kurulu üyeliği yaptım. Elimden geldiği kadar oda yönetimleri için çalışma yaptım. Elbette hata olabilir, yaptıysam da af ola. Yalçın da bizim arkadaşımız. Yola çıktığı gün telefonda konuştuk. 2001’de Ali Üstün başkanla yola çıktık. İkimiz aynı arabada dolaştık. 22 yıldır eksiği ve günahı ile hizmet ettik. Varsa hakkını helal edin. Yalçın Başkan bundan sonra benim de başkanım. İzmir’de bundan sonra hep birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz. Yalçın yola çıkarken bana da söyledi, ‘sen yola çıkarsan ben girmem’ dedi. Ancak ben ekibimi satamam. Onlarla yola çıktım. Onları satsaydım yarın Yalçın’ı da satardım. Beni hepiniz iyi tanırsınız. Odam 5’nci katta, girmeyen yoktur. Olmayacak şeyleri de yaptım oda başkanlarına. Olmayacak şeyler de yaptım. Kanunda yasada olmayan şeyler de yaptım. Neden? Oda başkanlarımız zarar görmesin, oda başkanımız ateşle oynamasın diye yaptım, maşayla ben tuttum. O konuda şüpheniz olmasın. Ne zaman çağırırsanız yanınızda yer alırım" ifadesini kullandı.