İki günlük sokağa çıkma yasağında bugün İzmir'de koronavirüs ile mücadelede neler yapıldı? (18 Nisan karnesi)

TAKİP ET

Ülke genelinde yürütülen tedbirlerin yanı sıra İzmir'in ilçe belediyeleri de koronavirüs ile etkin mücadeleye devam ediyor. İşte belediyelerin  sokak canlıları için mama desteğinden- bando gösterilerine, gıda desteğinden-dayanışma mesajlarına kadar koronavirüs karnesi.

Oktay Güçtekin / İzmir Gündemi - Tüm dünyayı etkisi altına alan virüs sonrası hükümetler çalışmalarını sürdürürken yerel yönetimlerde  vatandaşlarını koruyabilmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Türkiye’nin en büyük illerinden biri olan İzmir’de de belediyeler salgının yayılmasının önüne geçebilmek adına  önemli önlemler alıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi  maske üretimi yapan atölyelerini denetlerken, Çiğli Belediyesi ise ihtiyacı olan vatandaşlara gıda kolileri dağıttı.
 
İşte İzmir’in 18 Nisan coronavirüs karnesi;
 
 
Buca Belediyesi can dostları unutmadı! Pandemi ayında 4 buçuk ton mama dağıtıldı
Salgın nedeniyle evlerinde kalan Bucalıların can dostları unutulmadı. Buca Belediyesi, geride kalan bir aylık pandemi süresinde 4 buçuk ton mama dağıtımı gerçekleştirilirken, kent genelinde 25 yeni beslenme odağı hazırlandı. Koronavirüs geçene kadar can dostlar için arttırılan önlemlerin süreceğini ifade ederek hayvan gönüllülerine seslenen Başkan Kılıç, “İçiniz rahat olsun, gözünüz arkada kalmasın” dedi.

Buca Belediyesi can dostları unutmadı! Pandemi ayında 4 buçuk ton mama dağıtıldı


Bornova’da kurumlar arası dayanışma! Başkan İduğ “Birlik ve dayanışma zamanı”
İzmir genelinde pek çok hayırsever ve iş adamının katkılarıyla toplanan gıda yardımları, Bornova Belediyesi ve Kızılay ekipleri tarafından Bornovalılara dağıtılıyor. Koronavirüs salgını öncesinde işi ya da geliri olan pek çok kişinin de salgın nedeniyle gelirini kaybetmesi ve zor durumda kalması nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplam 11 bin destek kolisi ulaştırılacak.
 

Bornova'da kurumlar arası dayanışma! Başkan İduğ Birlik ve dayanışma zamanı


Bostanlı’da bando coşkusu! Başkan Tugay “Her zaman Karşıyakalıların yanındayız”
Karşıyaka Belediye Bandosu, dün akşam Bostanlı’da verdiği mini konserle doyumsuz anlar yaşattı. Bandonun sesini duyarak balkonlara çıkan Karşıyakalılar, marş ve şarkılara Türk bayrakları ve alkışlarla eşlik etti.
 

Bostanlı'da bando coşkusu! Başkan Tugay Her zaman Karşıyakalıların yanındayız


Çin’den Gaziemir’e umut veren 23 Nisan kutlaması

Çinli çocuklar, Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’ne salgın nedeniyle katılamayınca mesajlarını ve gösterilerini Türkiye’ye video kanalıyla iletti. Çocuklar, videonun sonuna dayanışma ve dostluk duygularını ekleyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kutladı. Çinli çocukların mesajı ile çok duygulandıklarını belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Dünya, kısa zamanda bu salgını yenecek ve dünyanın tüm çocukları barış içinde kol kola şenliklerde buluşacak” dedi.
 

Çin'den Gaziemir'e umut veren 23 Nisan kutlaması


Çiğli Belediyesi’nden Ailelere Gıda Desteği! Başkan Gümrükçü paketleri Çiğlililere bizzat iletti!
Koronavirüs (Covid-19) salgınında gerçekleştirilen birçok sosyal destek projesiyle Çiğli halkının yanında olan Çiğli Belediyesi bu kez dağıtılan gıda kolileriyle Çiğli’de yaşayan ailelere desteğini sürdürdü.
 

Çiğli Belediyesi'nden Ailelere Gıda Desteği! Başkan Gümrükçü paketleri Çiğlililere bizzat iletti!


İzmir’de tıbbi maske imalathanelerine denetim
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte tıbbi maske üretimi yapan işletmeleri denetliyor. TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yönetimi de çalışmalara danışmanlık hizmetiyle katkı veriyor.
 

İzmir'de tıbbi maske imalathanelerine denetim


Başkan Sandal'dan hafta sonu mesaisi
Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı boyunca görev başında olan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediye ekiplerinin çalışmalarını denetledi. Dezenfeksiyon ekibinin mahallelerdeki çalışmalarına katılan Başkan Sandal, balkonlardaki vatandaşlara selam verdi; onlarla sohbet etti. Ekipler dezenfeksiyon işlemlerinde kullanılmak üzere yeni alınan pulvarizatör cihazıyla ana arterlerde çalışmalarını sürdürüyor.
 

Başkan Sandal'dan hafta sonu mesaisi

gaziemir belediyesi izmir büyükşehir belediyesi buca belediyesi karşıyaka belediyesi çiğli belediyesi bornova belediyesi bayraklı belediyesi