İmamoğlu İzmir'den AKP'ye seslendi: Boş gündemle vakit harcamaya gerek yok!

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İzmir'de deprem bölgesini ziyaret etti. Basın açıklaması yapan İmamoğlu iktidara tepki gösterdi. İmamoğlu, "Deprem yaşamın gerçeği, boş gündemle vakti harcamaya gerek yok!" dedi.

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ-Deprem sonrası süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğini eksik etmediğini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Sevgili Başkanımız Ekrem İmamoğlu bugün bizimle beraber, İstanbul Belediyesi en başından beri yanımızdaydı. İzmir'deki depremde çok yaralar açıldı ama bu dayanışma güzel izler bırakan bir dayanışma. Yaşadığımız şeylerin daha güvenli bir hale gelmesi için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Başta Ekrem Başkan'ıma ve tüm çalışma arkadaşlarına İzmir adına minnettarız. Ben bundan sonra yapacağımız çalışmalarda, yaşadığımız şehirlerin daha güvenli bir hale gelmesi için, insanların yaşaadıkları şehire güvenebilmesi için birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 

"İyi bir koordinasyon olmazsa oradaki katkının anlamı olamıyor"
Türkiye deprem sorununuyla yüzleşmek ve sorunu çözmek zorunda diyerek açıklamalarda bululnan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Aslında hayat böyle bir şey. Kolaylıkla konum değişebiliyor. Türkiye bir deprem gerçeğiyle yüzleşmek ve bu sorunu çözmek zorunda. Ben İzmir depremini hastane de yaşadım diyeblirim. Bu süreçte, Başkanımızla kontak halindeydik. Elimizden ne geliyorsa katkı sunma konusunda seferber ettik. Bu bizim sorumluluğumuz. Burada müthiş bir dayanışma görülüyor. Bir çok gönüllü kurum ve kuruluşlar burada destek veriyor. Bu geleceğe dair umutlu olmammızı sağlıyor. Bu çok kıymetli, iyi bir koordinasyon olmazsa oradaki katkının anlamı olamıyor" dedi. 

"Afet öncesini, afet sonrasından daha fazla ele almalıyız"
İstanbul depremi Türkiye'nin bağımsızlık sorunudur diyen Başkan İmamoğlu, "Her zaman İstanbul'un en önemli sorunu nedir denildiğinde deprem gerçeği geliyor.  Bizim afet öncesi ve afet sonrası dönem var. Giden geri gelmiyor. İnsanlarımız ölüyor, mal kaybı yaşıyoruz. İstanbul Depremi, Türkiye'nin bağımsızlık sorunudur. Bizim afet öncesini, afet sonrasından daha fazla ele almalıyız. Biz daha fazla ne yapmalıyız? Bugün ülkemizde her vatandaşın da sorumluluk sahibi olduğunu unutmamalı. Depremden önce yapılaşma sorununu çözecekseniz, finansal problemler var. En yakın zamanda Bakanla buluşup bu konuyu ele almalıyız. Şu an da yok hükmünde kanunlar var. Bu işin ana felsefesini bulup derhal bu şehirleri yaşam anlamında teminat sağlamalıyız" dedi. 

Boş gündemle vakit harcamaya gerek yok!
Yapı stoğunun güçlendirilmesi önemli. 110 sene de kaç tane deprem yaşayacak bu ülke. Bu işin en kısa sürede çözülmesi lazım. Sadece mülkiyet hakkını koruyan değil en az onun kadar yaşam hakkını koruyan mekanizmayı var etmek zorundayız. Bu ülkenin her köşesindeki yapı stoğunu güçlü hale getireceğiz. Bu işin siyaseti yok. Bir araya gelip depremi konuşamayacak hangi siyasetçi var! Bugün bu virüsle mücadele ediyoruz, deprem yaşamın gerçeği, boş gündemle vakti harcamaya gerek yok. Size bir tane boş gündem söyleyeyim mi, Kanal İstanbul... Bu ülkeyi boş gündemle yormaya kimsenin hakkı yok. Türkiye'nin bütün kurumları bir arada olmalıdır ki bu sorunu çözebilelim. İzmir'deki dayanışmayı, bir çok yerde görmedim. Bu güzel insanların dayanışmasının örnek olmasını diliyorum. Yaraları saracağız.Özellikle kira dayanışması depremzedeler için çok önemli. İmkanı yerinde olan katkı sağlayabilecek kişilerin destek olmasını diliyorum. Afet var ama umarım can kaybı yaşamayız. 

ekrem imamoğlu izmir depremi açıklama iktidara tepki