İmamoğlu'ndan İzmir'de mesaj seli: Oyları patlatmaya hazır mısınız?"

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın büyük İzmir mitinginde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gençleri 14 Mayıs günü sandıklarına sahip çıkmaya çağırdı. İmamoğlu, "14 Mayıs günü sandıklarına sahip çıkmaya hazır mıyız? Bir oy patlaması bekliyoruz, bu seçim siyasi parti seçimi değil partilerin yarışı değil, bu seçim 86 milyon insanın kazanacağı seçim. Oyları patlatmaya var mısınız?" dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ- 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi mitingler hız kazanırken bugün,Cumhuriyet Halk Partisi lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın liderleri İzmirlilere seslendi. 


Mitinge Millet İttifakı liderleri; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı. 

 

Mitingde konuşan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İzmir hazır mıyız? Her şey çok güzel olacak, İstanbul duymak üzere… kesinlikle herşey çok güzel olucak millet kazanıyor kazanıyoruz İzmir. Hiç süpheniz olmasın. Millet kazanıyor sizlere güveniyoruz. İzmir'e Türkiye'ye güveniyoruz. Pırıl pırıl geçlere hanımefendilere beyfendilere çocuklara güveniyoruz. Milletin evlatlarına güveniyoruz. Demokrasi aşığı milletimize güveniyoruz. Çünkü cuhmuriyet kurulurken millet iradesi esas alındı. Millet iradesi öne koyuldu o yol takip esildi. Samsun'dan Amasya'ya, Amasya'dan Erzurum'a sonunda Ankara'da egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dendi. Mustafa Kemal Atatürk bize hem cumhuriyeti hem millteim meclisini hemde demokrasiyi hediye etti. Millet itttifakı cumhuriyetin yolunu takip ediyor. Yol milli iradeyi esas alınan yol. Bu yol ikinci yüzyılda muhteşem bir yol vaat ediyor. Millet ittifakı bu milletin ortak ruhu birliği, birleştirici bir güç lazım 6 liderin ortaya koyduğu bu birlik millet ittifakı birliği muhteşem" dedi.

"MİLLET İTTİFAKI 86 MİLYON İÇİN KAZANACAK"

Kürsüden birlik ve beraberlik mesajı veren İmamoğlu, "En önemli kazanımları, İstanbul'u kazandık birlikte kazandık. O birleştirici gücü ortaya koyan ve sürecin sonunda demokrasi kazanımlarının teminatı olan ve 15 mayıs sabahı 13. Cumhurbaşkanı olucak Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyoruz. Bakın  bu kadrolar millet ittifakının kadroları milletin ihtiyaçlarını esas olan kadrolar. Burada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sizlere hizmetleri ile hitap etti, 15 Mayıs sonrası Türkiye'nin her konusuna her sorununa başta şehirlerimiz geleceğimiz deprem bütün husular başta olmak üzere bir nefer gibi çalışacak ABB Mansur Yavaş anlattı liderlerimiz devlet deneyimi olan kadrolarımız. Ortak aklı esas alan milletin isteklerini taleplerini dinleyen ve asla ve asla insaları ayırt etmeyen partizanlığı bütün devlet kademelerinde söküp atan, esas olan millet ik milletin iktidarıdır. Esas olan biz türkiyenin ikinci yüzyılının başlangıcını millettin evlatları ile yöneteceğiz. Türkiye'nin sorunları çözülsün istiyoruz ekonomi rahatlasın istiyoruz, paramız pul olmasın istiyoruz, gençleri yeniden işe aşa  bunun için çalışacağız ortak akıl iş başına geliyor hazır ol İzmir hazır ol Türkiye . millet ittifakının ruhu ile görev yapıyoruz asla vazgeçmeyeceğiz. Sevgili izmirliler bizi cumhuriyete ulaştıran o şehrin sakinleri, sahadaki demogojik cümlelere aldanmayın. Millet ittifakının güçlü kadroları, arkasındaki güçlü güç, 86 milyon için bu seçimi kazanacak. Şu olacakmış darbeymiş, seçimi onlar kazanırsa milli irade Millet İttifakı kazanırsa darbeymiş hadi oradan. Bu usulsüzlüklere nasıl başvurduklarını İstanbul'dan hatırlıyorsunuz? Bir sandığa 4 oy atılmış bir oy geçersiz. Millete hırsızlar dediler.  Sizden isteğim şu, İzmirliler 86 milyon insan kazanıyor, kazanıyoruz bunu aklınızdan çıkarmayın. bir avuç insan kazanıyor, ben bilim diyen akıl kaybediyor. ben herşeyin sahibiyim diyen akıl tıpış tıpış evine gidiyor. Az nereye çoğun yanına birileri yolunu kaybetmiş olabilir, ben hafif sağa gidicem hafif sola gidicem diyebilir."

"OYLARI PATLATMAYA VAR MISINIZ"

Sandığa sahip çıkmaya çağıran İmamoğlu, "Sevgili gençler bu önümüzde ki 25 yılın seçimi 50 yılın seçimi. Oyumuzu bölmeyeceğiz böldürmeyeceğiz. Oylarımız Kemal Kılıçdaroğlu'na, oylar Millet İttifak'ına. Hak hukuk ve adaletin takipçisi olduğumuzu hiç çıkarmayacağız. Kendisine oy vermeyenlere hain olan akla gülüp geçin onların devri bitti. Meydanlarda konuşma bile yapamıyorlar dinleyenleri bile yok. 14 Mayıs'a hep beraber hazırlanmaya, 14 Mayıs günü sandıklarına sahip çıkmaya hazır mıyız?
Bir oy patlaması bekliyoruz, bu seçim siyasi parti seçimi değil partilerin yarışı değil, bu seçim 86 milyon insanın kazanacağı seçim. Bu seçim ikinci yüzyılın, pırıl pırıl geleceği kazanacağı seçim. 15 mayıs sabahı pırıl pırıl sabaha uyanmaya içinize çekiyorsunuz demokrasi içinize çekiyorsunuz liyakat, kadınlara özgürlük, hak hukuk adalet. Oyları patlatmaya var mısınız?" dedi.