İmamoğlu 'terör' soruşturmasının iç yüzünü anlatacak

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'terör soruşturması'yla ilgili saat 10.00'da kameralar karşısına geçecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'terör soruşturması'yla ilgili saat 10.00'da kameralar karşısına geçecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğluİçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen terör soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulunacak.

Yaşananların iç yüzünü kamuoyuyla paylaşması beklenen İmamoğlu, saat 10.00'da kameralar karşısına geçecek.

Söz konusu 'soruşturma', iktidar partisinin İmamoğlu'nu taca çıkarma girişimi olarak yorumlanıyor.

CHP'li siyasetçi, geçtiğimiz günlerde de mahkeme başkanının "Ahmak sözünün muhatabının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğu açık" şeklindeki ifadesine rağmen Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret iddiasıyla 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırılmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim yarışındaki en büyük rakiplerinden biri olarak görülen İmamoğlu için siyasi yasak kararının istinaf veya Yargıtay’dan dönmesi beklense de, henüz 'rüzgarın yönü' kestirilemiyor.

95 MİLYAR LİRALIK BÜTÇE

Uzmanlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 95 milyar liralık dev bütçesinin de seçime giderken iktidarın iştahını kabarttığını düşünüyor. Muhalefet kanadından gelen yorumlarda İmamoğlu’nun görevden alınması isteğinin bir nedeni olarak bu da gösteriliyor.

NEDİR BU 'TERÖR SORUŞTURMASI?'

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kuruluşlar ve şirketlerinde iş başı yaptırılan personelden 455'inin PKK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer örgütlerle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler olduğunu öne sürmüş, konunun soruşturulması için özel teftiş başlatıldığını açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporu, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edilmişti.

HATIRLAYALIM: 'ELLERİNİ ARKADAN BAĞLADIN' SORUŞTURMASI

AKP kanadı İmamoğlu ve CHP idaresindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik hamlelerini son dönemde hızlandırdı, ancak 'ahmak davası' ve 'terör soruşturması' ilk yargılama çabaları değil. 

Mayıs 2021'de siyasetçiye yöneltilen ve kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanan soruşturmanın konusu, İmamoğlu'nun türbede ellerini arkadan bağlamasıydı.

İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ni ziyareti sırasında yürürken 'ellerini arkadan bağlayarak saygısızlık yaptığı' gerekçesi ile başlatılan soruşturma, uzun süre gündemi meşgul etti.

Gerçek Gündem

Ekrem İmamoğlu erör soruşturması Recep Tayyip Erdoğan