Irkçı vekilden Türk Bayrağı'na küstah saldırı!

TAKİP ET

Brüksel'de düzenlenen AP Genel Kurulu'nda Yunanistan'ın ırkçı vekili Loannis Lagos, kürsüde Türk Bayrağı'nı yırttı.

Brüksel’de düzenlenen AP Genel Kurulu’nda Yunanistan’ın ırkçı vekili Loannis Lagos, kürsüde Türk Bayrağı’nı yırttı. Lagos yaptığı terbiyesizlik büyük tepki çekerken, Türkiye'den ve AP'den yanıt geldi.
Brüksel’de düzenlenen AP Genel Kurulu’nda Yunanistan’ın ırkçı vekili Loannis Lagos bir alçaklığa imza attı ve kürsüde Türk Bayrağı’nı yırttı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter’dan yayınladığı mesajda şu ifadeleri verdi:

“Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Avrupa'nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin. Avrupa İslam karşıtlığı ve ırkçılığa artık dur demeli.”

AKP'Lİ ÇELİK: KENDİ KARAKTERSİZLİĞİNİ GÖSTERDİ
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “AP’de bayrağımıza saygısızlık yapan faşist Yunan milletvekili sadece kendi karaktersizliğini göstermiş oldu” dedi. Çelik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “AP’de bayrağımıza saygısızlık yapan faşist Yunan milletvekili sadece kendi karaktersizliğini göstermiş oldu. Şanlı bayrağımızın temsil ettiği şerefi anlaması mümkün olmayan ırkçı ve zehirli kafalar yaptıkları saygısızlıkla bayrağımıza zarar veremezler. Avrupa Parlamentosu’nun bu ırkçı ve faşistlerin İslam düşmanı ve Türkiye düşmanı siyasetlerinin gösteri merkezi olması ayrıca vahimdir. AP demokrasiyi geliştirmek yerine ırkçılara teslim olursa Avrupa değerlerini yok etmek isteyenlerin adresi haline gelir” ifadelerine yer verdi.

AP RAPORTÖRÜ SANCHEZ'DEN DE TEPKİ
Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor de, "Bu üzücü hadiseyi hiçbir gerekçe haklı kılamaz" açıklamasında bulundu. Sanchez, Twitter'dan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu etiketleyerek, AP'deki Genel Kurulda Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekiline tepki gösterdi.
Türkiye'nin AB'ye aday ülke olduğunun altını çizen Sanchez, "İlişkilerimiz halihazırda çok iyi olmayabilir. Ancak bu üzücü hadiseyi hiçbir gerekçe haklı kılamaz. Aşırı sağın, İslam karşıtı söyleminin Brüksel'de yeri yok" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Brüksel'deki AP Genel Kurulunun "Yunan Adalarında İnsani Durum" başlıklı oturumunda, bölgedeki göçmenlerin durumu ele alınırken, Yunanistan'ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisinin eski üyesi bağımsız Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz" ifadelerini kullanmıştı. Ardından milletvekili Lagos, kağıttan yapılmış Türk bayrağını yırtarak, büyük bir provokasyona imza atmıştı. Buna karşılık, oturumun yöneticisi itidal çağrısında bulunarak, bu tür davranışlara müsaade etmeyeceğini söylemişti.
Cumhuriyet
 

ırkçı vekil türk bayrağına küstah saldırı