İsmail Saymaz: Cübbeli Ahmet 2023'ten sonrasına sesleniyor

TAKİP ET

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, 'Cübbeli Ahmet'in Selefilerle ilgili uyarılarını değerlendirdi; "Cübbeli muhafazakarlara değil, laik topluluklara ve muhaliflere sesleniyor ve 2023'ten sonrasına sesleniyor" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz, kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün "Türklerde şu an Selefilik yüzde 3.6 ve ilerliyor. Bunların gizli yerlerde silahları var. Kendi basılacakları hücre evinde bulundurmuyorlar. Şu anda Türkiye'deki radikal Selefi gruplar son derece tehlikelidir" şeklindeki iddiasını yorumladı.

Halk TV'de yayınlanan 'Konuşmasak Olmaz' programında meslektaşı Kadri Gürsel'in sorusu üzerine değerlendirmelerde bulunan Saymaz, şöyle devam etti:

"Kadri Ağabey, Cübbeli aslında bu konulara ilk kez girmiyor. Üç - dört yıldır aslında Selefilik meselesine dikkati çekiyor. Bunun bir nedeni şu; Selefilerin en büyük nedeni tarikatlar ve o tarikatlar arasında en dikkat çekenlerden biri Cübbeli. Selefilik, bir düşünce veya inanç olarak Müslümanların İslam'ın dünyaya ilk yayıldığı andaki, Hz. Muhammed'in pratiğinde kendisini gösteren, Hz. Muhammed'e ilk bağlananların icra ettiği Müslümanlığa dönüşü savunuyor. Onlar açısından İslam içi en büyük tehdit Müslüman olmayanlar değil, Müslümanları 'küfre' sokanlardır. Onlar da kimdir? Tarikatlardır, Cübbeli ve benzeri din adamlarının kendileri ve görüşleridir.

'CÜBBELİ, SELEFİLERİN DOĞAL DÜŞMANI'

Dolayısıyla ilk savaşı Türkiye'deki yerleşik ve geleneksel İslam'ın öne çıkan figürlerine açtılar. Top ilk önce Cübbeli'nin bahçesine düştü. Hem onlara ilk yanıt verenlerden biri oldu, onları İslami camiada ilk gündemleştirenlerden biri oldu. Diyanet'ten de önce girdi bu işe. Diyanet bir aşamaya kadar onun kadar bile eyleme geçmedi. Cübbeli, Selefilerin doğal düşmanıdır. 

'CÜBBELİ MUHAFAZAKARLARA DEĞİL, LAİK TOPLULUKLARA VE MUHALİFLERE SESLENİYOR'

İkincisi, bence Cübbeli burada AK Parti'ye veya muhafazakar camiaya seslenmiyor. Cübbeli bence bu arada muhalefete sesleniyor. Cübbeli'nin yaptığı tespitler muhafazakar camiadan çok seküler vatandaşlara yöneliktir. Çünkü işaret ettiği tehditler, öncelikli olarak muhalefeti ve sekülerleri telaşa sürüklüyor. Onlar bu bilgiyi alıyor ve görüyor. Burada gözden kaçan da o. Cübbeli muhafazakarlara değil, laik topluluklara ve muhaliflere sesleniyor ve 2023'ten sonrasına sesleniyor. (...)"

GERÇEK GÜNDEM

cübbeli ahmet ismail saymaz