İstanbul'da çete savaşı: Bir günde iki olay

TAKİP ET

İstanbul güne yeni bir çatışma haberiyle uyandı. Küçükçekmece'de dün gece saatlerinde düğün salonundan çıkan kişilerin bulunduğu otomobile uzun namlulu silah ve tabancalarla saldırı düzenlendi. Saldırganlar kaçarken, üç kişi yaralandı.

İstanbul Haliç Köprüsü'nde dün sabaha karşı bir otomobile yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Silahlı saldırıda  Cumali Aslan hayatını kaybetti. Saldırganlardan birisi yaralı olarak yakalanırken, diğerini arama çalışmaları ise devam ediyor. Bu olayın üzerinden saatler geçmişken, bir başka saldırı olayı da gece saatlerinde Küçükçekmece'de yaşandı. 
Olay, Kartaltepe Mahallesi'nde saat 22.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre düğün salonuna gelen davetlilerden 3 kişi, eğlencenin bitimine yakın salondan çıktı. Araçlarına bindikleri sırada bu kişilere, sokakta otomobilde bekleyen ve henüz kimlikleri belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açıldı.

Açılan ateş sonucu iki otomobilde bulunan 3 kişi, çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredekiler bir yandan yaralıların yardımına koşarken, diğer yandan da durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. 
Bu sırada saldırıyı yapan kişiler, otomobille hızla kaçtı.

ÇETELER SAVAŞI TIRMANIYOR

İstanbul'da son aylarda organize suç örgütleri arasındaki çatışmalar tırmanmaya başladı.  Bu iki olaydan hemen önce 13 Ocak'ta Gaziosmanpaşa'da başka bir saldırı olayı yaşanmıştı. İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybederken 2 kişi yaralandı. Saldırıyı düzenleyen şahıs olay yerinden kaçtı. Aralık ayının sonlarına doğru da İstanbul Eyüpsultan'da seyir halindeki lüks otomobile başka bir otomobilden ateş açıldı. Saldırıya uğrayan otomobildekilerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Olayda ağır yaralanan lüks otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

Odatv.com

istanbul çete savaş