İşte Göztepe'nin Bornova karnesi... Başkan İduğ'dan önemli çağrı

TAKİP ET

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Göztepe'de yeni stat heyecanı devam ediyor. Yapımına 2017 yılında başlanan ve 2019-2020 Cemil Usta sezonu'nun ikinci yarısında açılması planlanan Gürsel Aksel Stadı için geri sayım devam ediyor. 

Oktay Güçtekin / Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Göztepe’de yeni stat heyecanı devam ediyor. Yapımına 2017 yılında başlanan ve 2019-2020 Cemil Usta sezonu’nun ikinci yarısında açılması planlanan Gürsel Aksel Stadı için geri sayım devam ediyor.         
  
2016 yılından itibaren iç saha müsabakalarını oynadığı Bornova Aziz Kocaoğlu stadyumuna sarı-kırmızılı ekibin veda vakti geldi.

Aziz Kocaoğlu stadyumundaki ilk maçını 1 Ekim  2016 yılında Elazığspor ile oynayan Göz-Göz bu karşılaşmadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Başkan İduğ ‘’Göztepe hiç bir zaman Bornova’ya veda etmez’’
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Göztepe’nin Bornova’da ki son maçı hakkında gazetemize konuştu. Bornova ile Göztepe arasında iyi bir uyum olduğunu dile getiren İduğ ‘’Göztepe hiçbir zaman bornovaya veda etmez. Çünkü inanılmaz bir sinerji yakaladı göztepe burada. Bornovalılar yine Göztepe’nin yanında olmaya devam edecektir. Ancak kendi stadında oynaması Göztepe’ye çok ciddi anlamda bir avantaj getirecek, bu yüzden Göztepe’ye başarılar dilerim. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’Göztepe’ye sahip çıkmalıyız’’
Kulüpler Birliği Başkanı seçilen Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil hakkında da konuşan Başkan İduğ ‘’Göztepe Kulüp Başkanımız Sayın Sepil’in Kulüpler Birliği Başkanı olması büyük bir onurdur. Bu İzmir için gurur duyulması gereken bir olaydır. Göztepe çok köklü bir kulüp, Lig’deki mücadelesini daha ileriye taşıması için el birliği ile Göztepe’ye sahip çıkmak lazım, bizde bu sorumluluğun bilincindeyiz.’’ dedi.

Bornova karnesi
1 Ekim 2016’da Elazığspor ile Bornova Stadyumuna ayak basan Göztepe, Aziz Kocaoğlu Stad’ında toplam 57 maça çıktı. Bu maçlarda PTT 1. Lig’de 9 galibiyet , 4 baraberlik ve 3 mağlubiyet alan sarı-kırmızılılar, Kocaoğlu stadyumundaki ilk sezonunda Süper Lig’e çıkma başarısını gösterdi.

Göztepe Süper Lig’de
Yeni stadyumu'ndaki ilk sezonunda Süper Lig’e çıkan Göztepe’de Süper Lig serüveni güzel başladı.
2017-2018 sezonunda evinde 17 maça çıkan İzmir temsilcisi bu mücadelelerden 8 Galibiyet 5 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Göz-Göz  evinde çıktığı 17 karşılaşmada rakip filelere 30 gol atarken, kalesinde 23 gol gördü.
2018-2019 sezonunda Göztepe evinde beklenileni veremedi. Evinde 17 maça çıkan Sarı-Kırmızılılar bu maçlardan 8 galibiyet 3 beraberlik 6 mağlubiyet aldı. Göz-Göz  çıktığı 17 karşılaşmada 24 gol atarken 20 gol yedi.

Son maç öncesi kötü gidiş
2016 yılından itibaren ev sahipliğini yapan Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumundan ayrılan Göztepe’de yeni Gürsel Aksel Stadı heyecanı yaşanırken, Bornova’daki son maç büyük heyecan yarattı. Bu sezon evinde 7 maça çıkan Göztepe bu maçlardan 2 kez galibiyet elde etti. 2019-2020 sezonunda çıktığı 7 maçtan 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan İzmir ekibi 9 gol atarken kalesinde 8 gol gördü.

Bornova’ya büyük veda
Kendi stadyumuna geçme heyecanı yaşayan Göztepe’de Kocaoğlu Stadyumu'ndaki son maç heyecanı yaşanıyor. Gürsel Aksel Stadyumuna geçmeyi bekleyen Göztepe, Bornova’ya veda maçında Galatasaray’ı konuk edecek. Lig’de sıkıntılı günler geçiren İstanbul temisilcisi karşısında galibiyet alarak Bornova’ya güzel veda etmek isteyen Göz-Göz’de gözler 21 Aralık tarihine çevrildi.
 
 
 

göztepe son maç bornova mustafa iduğ stat gürsel aksel yeni galatasaray katne önemli çağrı