İşte Türkiye'de görülmesi gereken 15 yer

TAKİP ET

Dünyaya açılmadan önce ülkemizdeki güzellikleri keşfetmeye ne dersiniz? Tarih boyunca pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan, coğrafi konumuyla dünyanın en önemli geçiş güzergahlarından biri olan Anadolu toprakları, bu birikimin izlerini taşıyor. Türkiye'de görülmesi gereken birçok güzel yer bulunuyor. İşte doğudan batıya, kuzeyden güneye Türkiye'de görülmesi gereken 15 yer.

1
DOĞAYLA İÇ İÇE BİR KASABA: AMASRA

Karadeniz'in şirin kasabalarindan olan Amasra, sakin bir tatil isteyenler için ideal bir mekan. Doğal güzelliklerinin yanı sıra, kalesi, müzesi ve Cenova şatosuyla tarihi bir tur da yapabilirsiniz.

2
ŞİRİNCE: EGE'DE BİR RUM KÖYÜ

İzmir'in Efes harabeleriyle ünlü Selçuk ilçesinin 8 km. doğusunda üzüm bağları, şeftali bahçeleri ve zeytinliklerle çevrili tarihi bir Rum köyü Şirince. Burada yapılan Şirince evleri de 19. yüzyıl Anadolu mimarisini yansıtıyor.

3

HEM KAPLICASI HEM YEŞİLİ: OYLAT

Tatilde herkes farklı yerleri tercih eder. Eğer kaplıca seçeneğinden yanaysanız, İnegöl'e 27 km. uzaklıktaki Oylat Kaplıcaları'nı tercih edebilirsiniz. Orman içindeki mekan, size hem yeşilin en güzelini hem de

şifalı sularını sunuyor.

4

SÖRF CENNETİ ALAÇATI

Alaçatı, her milletten sörfçünün akın ettiği yerlerin başında geliyor. Hem rüzgarıyla yılın tüm zamanlarında sörf yapma imkanı tanıyor hem de doğal güzellikleri, mimarisi ve yetiştirilen doğal ürünleriyle sizi bekliyor.

 

5

KÖYCEĞİZ

Bir liman kenti olarak tarihi 4 bin yıla dayanan şehrin, tercih edebileceğiniz çok farklı özellikleri bulunuyor. Örneğin, Sultaniye köyünde termal kaplıcalara gidebilir, Yayla köyü ve Gökçeova'da safari yapabilirsiniz.

 

6

DOĞASIYLA DENİZİYLE EŞSİZ ÖLÜDENİZ

Fethiye'ye bağlı Öludeniz'de, dünyanın en güzel kumsalında denize girebilir, Kelebekler Vadisi ve Gemiler Adası'nı görebilir, Babadağ'dan yamaç paraşütü yapabilirsiniz.

7

SAKLIKENT

Fethiye-Antalya arasındaki 18 km. uzunluğundaki Saklıkent, olağanüstü güzellikler sunan bir vadi olarak karşımıza çıkıyor. İlerlemek için kayalara tırmanacağınız mekan size farklı bir deneyim sunacak.


8

UZUNGÖL

Uzungöl, dağların arasına gizlenmiş bir düş bahçesi adeta. Yeşilin binbir tonu, rengarenk çiçekler, yayla serinliği... Yapılaşma çoğalmadan yolunuzu Uzungöl'e düşürün.

9

KAPADOKYA ANLATILMAZ YAŞANIR

Kapadokya'da balon turu fotoğraflarına bakıp iç geçirenlerden misiniz? Cevabınız evetse bu yaz, tatilinizin bir kısmını peribacalarını görmeye ayırın.

 

10

EGE'NİN BEYAZ İNCİSİ PAMUKKALE

Denizli'de bulunan ve Antik Havuz, Antik Tiyatro, Arkeoloji Müzesi'nin de yer aldığı bölgeyi, hem bir doğa harikası hem de tarihi bir mekan olarak gezebilirsiniz.

 

11

ANTİK GÜZEL ASPENDOS

Aspendos, amfitiyatrosuyla meşhur bir antik kent. Antalya'nın 49 km. batısında yer alıyor. M.S. 2. yy'da Romalılar tarafından inşa edilen tiyatro 15 bin kişi kapasitesi ile en iyi korunmuş eski yapılardan.

 

12

NOEL BABA KİLİSESİ

Uluslararası bir üne sahip Demre'de Noel Baba Kilisesi, Myra antik kentinin dağa ustalıkla oyulmuş kaya mezarları görülmeye değer yerler. Kaş'a 40 km. mesafede bulunuyor.

 

13

YEDİ RENKLİ GÖL EĞİRDİR

Isparta sınırları içindeki Eğirdir Gölü'nün manzarası yılın her mevsimi harika. Genelde çamgöbeği renginde olan göl; bazı gün ve saatlerde değişik renklere büründüğü için halk arasında yedi renkli olarak anılıyor.

 

14

MEZOPOTAMYA'NIN İNCİSİ MARDİN

Taşın insan yaşamındaki yerini, insan emeğinin taşı nasıl şekillendirdiğini görmek için dinlerin, mezheplerin harman olduğu Mardin'e yolunuzu düşürün.

 

15

VAN GÖLÜ'NDE GÜN BATIMI

Van kültürel birikimi ve doğal güzellikleri, yöresel dokusuyla Anadolu'nun motiflerini yaşatabilen bir kent. Türkiye'nin en buyuk gölü bu ilimizde. Van Gölu üç de ada barındırıyor: Bu adalardan en meşhuru Akdamar.

 

 

 

tatİl amasra Şİrİnce oylat alaÇati kÖyceĞİz ÖlÜdenİz saklikent vangÖlÜ mardİn eĞİrdİr noel baba kİlİsesİ aspendos pamukkale ege gezİlmesİ gereken yerler