İtalya'da alkollü araç kullanımının önüne geçmek için…

TAKİP ET

İtalya'nın 6 bölgesinde başlayan ve henüz test aşamasında olan yeni proje kapsamında, alkolün etkisi altında araç kullanımını önlemek için alkollü kişilere ücretsiz taksi hizmeti veriliyor.

İtalya'da alkollü araç kullanımının önüne geçmek ve ülke genelinde meydana gelen ölümlü trafik kazalarını iyice azaltmak için ücretsiz taksi hizmeti projesi test ediliyor.

Projede, özellikle gece kulüplerinden çıkan kişilere uygulanan alkol testinde seviyenin yasal sınırı geçtiği tespit edilirse, taksi çağrılarak güvenli şekilde evlerine bırakılmaları isteniyor.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Matteo Salvini’nin de desteklediği projenin testi, eylül ayı ortasına kadar devam edecek.

Muhalefet, söz konusu projenin gençleri “aşırı alkol tüketimine teşvik ettiğini” savunurken, bazı vatandaşlar da ücretsiz hizmetin vergileriyle karşılanacağını ifade ederek karşı çıktı.

Avrupa Ulaşım Güvenliği Konseyinin verilerine göre, İtalya’da 2019 yılında polise bildirilen 59 bin trafik kazasının yüzde 8,7’sinde en az bir alkollü sürücü yer aldı.

KAYNAK: AA

İtalya alkol testi taksi Avrupa Ulaşım Güvenliği Konseyi trafik kazası