İYİ Parti'de İmamoğlu ve Yavaş itirazı: Erdoğan büyükşehirler ile birlikte seçime de çöksün!

TAKİP ET

Muhalefetin oluşturduğu "Altılı Masa"nın cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na desteği üzerine tartışmalar sürerken, İYİ Parti içinden çıkan aykırı ses dikkat çekti. Akşener'in İmamoğlu'na hapis cezası verilmesinin ardından, Saraçhane mitingi sürecindeki tutumuyla İmamoğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına destek olduğu yorumları yapılmıştı.

Muhalefetin oluşturduğu "Altılı Masa"nın cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na desteği üzerine tartışmalar sürerken, İYİ Parti içinden çıkan aykırı ses dikkat çekti. Akşener'in İmamoğlu’na hapis cezası verilmesinin ardından, Saraçhane mitingi sürecindeki tutumuyla İmamoğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına destek olduğu yorumları yapılmıştı.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, bu sabah sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın olası adaylıklarına karşı çıkan bir paylaşımda bulundu. 

"ERDOĞAN, DEVLET VE BÜYÜKŞEHİRLER İLE BİRLİKTE SEÇİME DE ÇÖKSÜN"

T24'te Eray Görgülü'nün haberine göre; Subaşı yaptığı paylaşımda, "Memleket Partisi ve Zafer Partisi Mansur Yavaş aday olursa arkasından gideriz diyor! İstanbul’u çökülecek kıvama getirdiler! Mansur Yavaş da adaylık diye Ankara’yı bıraksın. Sonra? Erdoğan, devlet ve büyükşehirler ile birlikte seçime de çöksün!!!" ifadelerini kullandı. 

PAYLAŞIMINI SİLDİ, "YORUMSUZ BEKLEYELİM" DİYE YAZDI

Subaşı, daha sonra tweetini silerek yeni bir paylaşımda bulundu. Subaşı, yeni paylaşımında, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili her yorum ve görüş farklılıkları karşıtlara yarayacak!! Onun için tweetimi sildim. En iyisi yorumsuz bekleyelim 6’lı masa yakında merakları giderecek. Kimileri beğenecek kimileri beğenmeyecek ama biz kişiyi değil demokrasiyi seçeceğiz" dedi. 

Ankara’da düzenlenen son il başkanları toplantısında da, il başkanlarının büyük bir kısmı, Akşener’in aday olmasını istemiş, bunun olmaması halinde de Mansur Yavaş’ın adaylığının desteklenmesini talep etmişti. 

Subaşı ile birlikte benzer görüşleri dile getiren isimler İmamoğlu’nun aday olması halinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’ye teslim edileceğini ve seçim sürecinde iktidarın belediyenin tüm imkanları kendi lehine kullanacağını savunuyor.

İstanbul’daki durumun Ankara için de geçerli olduğu, belediye meclis üyelerinin çoğunluğu Cumhur İttifakı’nda olduğu için belediyenin iktidara teslim edileceğine dikkat çekiliyor.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş