İYİ Parti Grup Başkanvekili'nden 'Burak Oğuz' ve 'gökdelen' çıkışı!

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İzmir kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan Zorlu Holding’e ait gökdelen projesi hakkında referandum çağırısında bulunan ve Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz hakkında konuşan Dervişoğlu, “Biz seçim öncesi böyle bir iltisaktan haberdar olsaydık CHP’yi uyarırdık” dedi.
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İl binasında düzenlenen toplantıya Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Cem Özdemir, İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve il yöneticileri de katıldı. Dervişoğlu, İzmir’de bir süredir tartışma konusu olan Zorlu Holding’e ait gökdelen projesi için ‘saplanmış kazık’ benzetmesi yaparken referandum yapılması yönünde çağrıda bulundu CHP’li Burak Oğuz’un Urla Belediye Başkanlığı’nı yürütürken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanması ve yerine kayyum atanmasına ilişkin de görüşlerini ifade eden Dervişoğlu, “Biz seçim öncesi böyle bir iltisaktan haberdar olsaydık CHP’yi uyarırdık” dedi.

Zorlu Konak için referandum çağrısı
Zorlu Holding tarafından Pasaport bölgesinde yapımı ve kentte bir süredir tartışma konusu olan gökdelen projesi hakkında konuşan Dervişoğlu, “Siz gökdelenin yapılacağına ihtimal veriyor musunuz? Bana sorarsanız orada bir gökdelen projesi İzmir bağrına saplanmış kazıktır. Meclis oylamasından geçebilir ama bu benim kanaatlerimi değiştirmez. Kentin merkezine gökdelenlerin yapılmasına benim sıcak bakmam mümkün değil. Başka bir siyasi partiden 2009 yılında büyükşehir belediye başkan adayıydım. Jeolojik yapı da buna elverişli değildir. Burada denizin kenarında yola kazma vurduğunuzda 20 santimetreden tuzlu su çıkıyor. Allah yapısı değil bunların hiçbiri! ‘300 tane kazık çaktım’ demekle olmaz. Ben İzmir’in doğasının, denizinin ve silüetinin korunmasından yana bir tavır sergiledim. Bir kentin kültürünü yaşatabilmek için oranın anılarını yaşatmak lazım. Siz kent merkeziyle oynarsanız anılarıyla oynamış olursunuz. Biz İzmirliler olarak bizi biz yapan değerleri yüceltmek ve Türkiye’ye hakim değerler yapmamız lazım. İzmir’in kültürüne zarar verecek, sosyal tartışmalar yapılmaması ve maceraperest adımların atılmaması lazım. Ben referanduma başvurulmasını istiyorum. Bağrına saplanmış bir kazık istiyor mu İzmirli? Mimar, mühendisler karar verirken ona göre hareket etsinler” dedi.

“Oradan FETÖ’cü çıktı diye kenti cezalandıramazsınız”
CHP’li Burak Oğuz’un Urla Belediye Başkanlığı’nı yürütürken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında iltisak iddiasıyla tutuklanması ve yerine kayyum atanmasına ilişkin açıklama yapan Dervişoğlu, “İzmir gibi bir yerde kayyum ataması başka yerlerdeki gibi algılanmaz. Terör örgütüne iltisaktan bahsediliyor. Bu da hükümete kayyum atama yetkisi veriyor, benzerleri var diye. İzmir’de meclisten seçeceksiniz! CHP ile seçim iş birliği yaptık. Ama Urla’da İYİ Parti olarak müstakil aday çıkardık. Ayrı oyla belediye başkanı, belediye meclis üyesi seçilmiş. Kusurlu, kabahatli kişiler çıkabilir. Ama İzmir, kurullarını işleten bir kenttir. Biz seçim öncesi böyle bir iltisaktan haberdar olsaydık CHP’yi uyarırdık. Hükümetin iş birliği yaptığı ve Urla Belediye başkanından çok daha fazla FETÖ’cü tipler vardır. Oradan FETÖ’cü çkıtı diye o kenti cezalandıramazsınız. Hükümetin karnesi bu alanda bozuk, başkasına not vermeye kalkışmasın. 2013 yılına kadar FETÖ’cülük bunlara göre serbest! Ondan önce övünç vesilesiydi. Özel bir yasa çıktı da benim haberim mi yok? 2013’te ne yaptıklarını gördük. Ondan öncesi ne olacak?” ifadelerini kullandı.

Yerli arabaya destek
Yerli arabanın doğru, yerinde ve gecikmiş bulduklarını söyleyerek destek veren Dervişoğlu, “Böyle bir gidişatı ortadan kaldırmak için vatandaşta iyi hissiyatı oluşturacak adım atmak lazım. Bunlardan birisi yerli arabadır. İYİ Parti olarak bu ekonomik hamlede adı, imzası bulunanları takdir ediyoruz. Ama hükümeti de birtakım gerçekleri görmeye davet etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Dünya otomotiv sektörü rekabet edebilmek adına firmaları birleştiriyor. Hükümetin de birtakım tedbirleri yaşama geçirmesi gerektiğine inanıyoruz. İkinci iyilik hissiyatı yaratmak adına ortaya atılmış şey İstanbul’daki kanal projesidir. TBMM’de bu işin sorumlusu bakanlıklara ve bürokratlarına sorduk. Bize ‘33 üniversiteden 200’den fazla bilim adamının fikirlerine danışarak düşünceden eyleme geçirme kararı aldık’ dediler. Ama biz televizyonlarda bu bilim adamlarını görmüyoruz. Bilim adamlarına bizler de danışıyoruz. Bu projenin ekosistem açısından çok ciddi sorunları beraberinde getireceğini söylüyorlar. Ayrıca dış politikada da Türkiye’nin başına bela olması muhtemel sıkıntıları getirecektir. İYİ Parti olarak bu projenin yapılabilir olmasına ihtimal vermiyoruz. Bu tartışmaları da gündem değiştirmek için ortaya atılmış olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.
 

İyİ parti grup başkanvekili burak oğuz gökdelen çıkış