İYİ Partili Dervişoğlu'ndan flaş Soyer yorumu: 'İzmir halkı daha fazlasını hak ediyor'

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda İzmir basını ile bir araya geldi. İYİ Partili Dervişoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in performansını değerlendirerek, " İzmir halkı daha fazlasını hak ediyor" dedi.

Mediha EKİCİ/İZMİR GÜNDEMİ- İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir basınıyla kahvaltıda bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen kahvaltıda Vekil Dervişoğlu gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Müsavat Dervişoğlu “İzmir büyük bir metropol bir kent. Büyük sorunlar ile baş etmek zorunda olan bir kent. Soyer'de 2 buçuk 5 yıldan 3 yıla gidiyor ancak İzmir uzun süredir Tunç Soyer'in mensup olduğu parti tarafından yönetiliyor. Önemli işlere imza attığı söylenebilir. İzmir'de merkezi yönetim yerel yönetim uyumsuzluğunun ortadan kaldırılabilmesi konusuna fedakâr adımlar tan tarafta olarak anılabilir, ancak daha önemli adımlar bekliyoruz. Trafik sorunu var mesela bunun çözülebilmesi için ortak aklın hayata geçirilmesi lazım. Kentte yaşayanların da buna katkısı icap ediyor. İzmir bazı adımların atılmasında kendi kendisi ile mahkemeleşen bir hal haline de geliyor. Bu nedenle projelerin ortak akılla hayata geçirilmesi lazım. İzmir halkı daha fazlasını hak ediyor. Bu kent verdiklerinin karşılığını alabilen bir kent karşılığı alınmalı. İzmir kendi imkanları ile kendi kaynakları ile kendi potansiyeli ile doğru bir yolcuğu sürdürmeye gayret sarf ediyor” dedi.

DESTEĞE HAZIRIZ MESAJI!
 “Bilindiği gibi Türkiye önemli günler geçiriyor. Geride bıraktığımız günler içinde halen devam eden orman yangınlarının acısı ile kavrulduk. Şimdi de sel felaketleri ile boğuşuyoruz.  Bu doğal afetler öngörü gerektiren şeylerdir. Türkiye doğal koşulları nedeniyle doğal felaketlere açık bir ülkedir. Böyle bir coğrafyada yaşıyorsanız, devlet olarak birtakım tedbirler almak zorundasınız. Kurumlarınızı işletmeniz lazım. Orman yangınlarını olacağını bile bile orman yangınlarına hazırlıksız yakalanıldığında zafiyet olarak söylendiğinde kızmayacaksınız. Sizin tedbiriniz öngörünüz bir eylem planınız yoksa bu eleştiriye açık hale gelir. Bunu eleştirenler de siyaset yapmış olmak için değil bu eksikliklerin giderilmesi için eleştiriyorlardır. Ancak bu eleştirileri dile getirenlere karşı hükümet 'afetler üzerinden muhalefet siyaset yapıyor' yorumunda bulunuyor. Türkiye'de herkes devletin gücünü biliyor ancak milletin tereddüt ettiği iktidarın niyeti. Afet zamanı elbette ki siyaset yapılmaz, ancak sadece afet döneminde değil, bakanlar da siyaset yapmamalı. Tarım Başkanı, içişleri bakanı siyaset yapmamalı görev yapmalı. Yaraların sarılması içinde yönetime her türlü desteği vereceğimizi buradan bildiriyoruz" Dedi.

"TÜRKİYE GÖÇ MERKEZİ OLMAMALIDIR"
“Türkiye'de göç yönetiminden kaynaklı sorunların yaşandığı aşikardır. Bunun izlerini İzmir'de de yaşadık. Mağdur olan insanların ülkemize gelmelerini yadırgamıyorum ancak bunun bir plan çerçevesinden gerçekleştirmemi lazım. Sınır kapıları delik deşik olan ülke görüntüsü sergilememiz lazım. Her isteyenin Türkiye'nin dışından gelip istediği yere yerleşebilmesini önünü açılmaması lazım. Uzun vedada bir takım demografik problemlerle de karşı karşıya kalma sorunları oluşabilir. Bu alanda yaptığımız her uyarıyı sanki mazlum insanları ülkesinde istemiyor gibi tarif edilmeyi de hükümetin terk etmesi lazım. Ankara'nın göbeğinde bazı olaylar yaşanıyor. Bazı yerlerde Afganlar Taliban bayrağı açtı gibi videolar görüyoruz. Sosyal medya da her şeye inandığımız için değil. Provokatif videoları da olabiliyor. Burası İzmir bu tür konulara kanmayacak insanlar dolu. Burada Türkiye'nin en aklı selim insanları yaşıyor ancak burada bile bunlardan etkilenmediğimiz söyleme mümkün değil.” Diyerek mülteci sorununa da değindi.

SEÇMENİN AYAĞINA GİDEN BİR SİYASİ PARTİYİZ”
Olası bir erken seçim ya da baskın seçim iddiaları hakkında da konuşan Dervişoğlu, "Bu zaman kadar yaşanmamış bir süreç geçiriyoruz. Seçmene demokrasinin var olduğu en kıymetli şey olduğunu göstermek için ayağına giden biri siyasi partiyiz. Seçim olsun olmasın seçmenin ayağına gidiyoruz.  Vatandaşta söyle bir hissiyat var. Vatandaş sandığın bir an önce sandığın önüne gelmesini istiyor. Siyasi partilerden daha çok vatandaşlarımız seçim havasına girmiş durumunda."

İZMİR ZİYARETİ AÇIKLAMASI
“İstifalar ile ilgili manipülatif haberler olarak görmüyorum. İstifa tek taraflı bir durum. Beklentilerini almayan, yeni siyasi partilere geçmek isteyenler olabilir. Bizde bu siyasi partiyi kurarken başka partilerden gelenlerle kurulduk. Biz Türk siyasi hayatında demokrasi mucizeleri ile geldik. Yeni bir yapının içerisinde beklentilerine karşılık bulamayan olur, fikir ayrılığına düşenler olabilir. Partinin demokratik hiyerarşisine uyamayan olabilir. Uyumsuzluklar söz konusu olabilir. İçinizden ayrılan bazı arkadaşların parti kurma çabaları da olabilir. Bunu saygı ile karşılıyorum.
Hem referandum hem seçim döneminde sayın Genel Başkanızın çok sayıda İzmir programı var. Şimdi o kadar yoğun bir program olur ki biz yetişemiyoruz. Bize hoş geldiniz ziyareti yaparken koltuklarınızı değil ayakkabılarınızı eskiteceksiniz dedi. Ayakkabılarımız delik deşik oldu. En yakın takvim içinde Genel Başkanımızın İzmir ziyaretlerini gerçekleştireceğiz.” sözleriyle basın toplantısını noktaladı.
 

İYİ Parti Grup başkan vekili müsavat dervişoğlu izmir basını