İzelman A.Ş'nin 27. Yılında 450 sporculu satranç turnuvası

TAKİP ET

İzelman A.Ş 'nin 27. Kuruluş Yılı anısına düzenlediği satranç  turnuvası 450 sporcu ile start aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu'nun hamlesiyle başlayan turnuvaya ayrıca İzelman A.Ş yönetim kurulu başkanı Adnan Oğuz Akyarlı, İzelman A.Ş Genel Müdürü Burak Alp Ersen'da katıldı. Turnuva öncesi Başkanvekili Özuslu, Başkan Ersen ve Akyarlı gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Oktay Güçtekin / İzmir Gündemi - İzelman A.Ş ‘nin 27. Kuruluş Yılı Satranç  Turnuvası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun hamlesiyle başladı. 28-29 Aralık tarihleri arasında Hasan Sağlam Merkez Öğretmen Evi’nde  düzenlenen turnuvaya Ana Sınıfı, 8 Yaş ve altı, 10 yaş ve altı, 12 yaş ve altı, Yıldızlar İl Birinciliği (13-18 Yaş Arası) kategorileri  olmak üzere toplam 450 sporcu katıldı. Turnuvaya ayrıca Diyarbakır, Batman, Karaman, Van, Isparta, Konya, Ankara gibi 18 ilden sporcular da katıldı.

Yaratıcı eğitim programının simgesi olacak
İzelman A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Oğuz Akyarlı ‘’Genel müdürmüz beni çok duygulandıran bir etkinliği planlamış durumda. Bu çağın gençleri için en önemli nitelik yaratıcılık. Yaratıcılığın arkasındaki en önemli koşul da özgür düşünce ve seçenek üretebilme yeteneği.  Satranç’ta bunları gördük. Bir kişinin satranç oynayabilmesi için özgür düşünebilmesi ve seçenek üretebilmesi gerekiyor. Eğitimimizin  bu hedefin doğrultusunda satrançı taçlandırılan bir spor olarak değerlendiriyoruz. Bu yüzden de kuruluş yıl dönümümüzü satranç turnuvası ile taçlandırmayı düşündük.
Bu taçlandırma içerisinde Türkiye’de yaşamı satranç ile bütünleşmiş olan Van’ın Bahçesaray ilçesinden de konuklar çağırdık. İki tane değerli sporcumuz geldi, kendileri de bu turnuvaya katılacaklar. İzelman’ın yaratıcı eğitim programının simgesi olması için bu etkinliği düzenledik.’’ diye konuştu.

Özuslu ‘’ Satranç demek düşünmek demek’’
Gazetemize açıklamalarda bulunan Başkanvekili Özuslu  ‘’İzelman şirketimizin hem yönetim kurulu başkanına hemde sayın genel müdürüne öncelikle teşekkür ediyorum. Böyle bir satranç turnuvasını yapmış olmaları başlı başına İzmir’de ki farklılığı gösteren birşeydir. Bir belediye şirketimizin çocuklardan başlayarak kategorik olarak gençlere kadar bir satranç turnuvası düzenliyor olması, gerçekten bizim çocuklar, gençlere, eğitime nasıl baktığımızı gösteriyor. Herkes sanıyorki eğitim üniversite, lisedir. Hayır. Dünyadan bugün eğitim okul öncesi eğitimdir. Bugün Finlandiya’nın erkeklere 13 hafta doğum izni vermesi tasadüf değildir. Çünkü eğitim doğumdan hemen sonra başlar. Hatta bazı yerlerde anne karnında bile eğitimin başlar. Okul öncesi eğitim, okul eğitimi bir bütün olarak aslında bir bütün olarak bu ülkenin kurtuluşudur.’’

Özuslu sözlerine şöyle devam etti; ‘’Bugüne kadar uygulanan eğitim politikaları ile ne hale geldiğimiz ortadadır. Satranç insanı geliştiren bir spor. Ali ve Şükran satranç oynuyor. Van’dan geldiler. Van’da bize dediler ki burada okullarda kahvelerde satranç oynanır. Satranç demek düşünmek demek. Strateji ve plan demek. Satranla bir insan eğitildiği zaman, insan satranç gibi düşünmeye başladığı zaman hayatı da böyle kurgular. Hem düşündürüp hem de strateji ve plan yaptıran satrancı  desteklemek, burada turnuva düzenlemek gerçekten taktir edilmesi gereken birşeydir. ‘’

‘’Satrançla iç içeyiz’’
İzelman A.Ş Genel Müdür Burak Alp Ersen ise ‘’İzelman A.Ş’nin 27. kurukluş Yıl dönümü vesilesi ile düzenlemiş olduğumuz turnuvamıza hepiniz hoş geldiniz. Satranç millattan önceki yıllara dayanan, Asya’dan Avrupa’ya yayılmış sürekli ve doğru düşünmeye sürükleyen köklü bir spordur. İzelman olarak anaokullarımız ve kreşlerimiz  vasıtasıyla satrançla iç içeyiz. Satranç’ın yaygınlaştırılmasının , düşünen bireyler yetiştirmemize katkı sağladığı inancı ile sporcuları bir araya getiren bu gibi turnuvaların düzenlenmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Turnuvamıza katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum’’ dedi.
 


 

izelman a.ş 27 sporcu satranç izmir büyükşehir başkan vekili özuslu turnuva gençler