İZELMAN, çocuklar için Elazığ'da

TAKİP ET

Elazığ’da geçtiğimiz Cuma  günü yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya devam ediyor.  41 kişinin yaşamını yitirdiği depremde Türkiye’nin dört bir yanından binler yardım için Elazığ’a koştu.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’de depremin yaşandığı andan itibaren görevlendirdiği personelleriyle Elazığ’da arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı. Depremin özellikle çocuklarda yarattığı travmalar üzerine harekete geçen İZELMAN Genel Müdürlüğü bünyesindeki Anaokulları Müdürlüğü,12 kişilik bir ekiple Elazığ’a gitti.

 

Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, “İZELMAN Anaokulları Müdürlüğümüz öncülüğünde 12 kişilik ekiple Elazığ’da deprem bölgesindeyiz.  İlk andan beri konuyla yakından ilgilenen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in talimatlarıyla bölgeye gittik. Gönüllülük esasına göre kurmuş olduğumuz Psikolojik ve Sağlık Destek Ekibimiz, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bilgisi dâhilinde çalışma yapılması uygun görülen Yıldızbağları ve Fevzi Çakmak mahallelerinde iki grup halinde oluşturulan model anaokullarında ve yanında kurulan mobil aile destek bürosunda çalışmalara başladık . Model anaokulu programı içerisinde okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklar ile depremden etkilenen ebeveynlerine tüm gelişim alanlarını kapsayacak eğitim ve psikolojik destek hizmeti veriliyoruz” dedi.

izelman burak alp ersen izmir elazığ deprem elazığ depremi