İZELMAN'da kreş fiyatları İzmirli ailelerin yüzünü güldürdü

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZELMAN A.Ş. tarafından şehrin çeşitli yerlerine açılan ve İzmirli vatandaşlara ucuz bakım imkanı sunan kreşlere vatandaşlar ilgi gösteriyor. Özellikle çevresinde bulunan diğer kreş fiyatlarına oranla daha ucuz olan İzmir Büyükşehir Belediyesi kreşleri, belediye personellerine de büyük kolaylık sağlıyor.

İzmir Gündemi / İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve İZELMAN’ın işlettiği kreşler vatandaşların yüzünü güldürüyor. İzmir’de 9 tane bulunan kreşler için yeni dönem ücreti olarak aylık bin 240 TL ücretin belirlendiği kreşler, çevrede bulunan özel okul öncesi bakımlara kıyasla oldukça ekonomik bir görüntü çiziyor. Göztepe civarında bulunan kreşlerin aylık ücreti bin 600 TL’den başlarken, bazı kreş ücretleri ise bin 800 TL’yi bulabiliyor. Bölgede bulunan İZELMAN Nene Hatun Kreş Anaokulu Ve Etüt Eğitim Merkezi ise özel kreşlerin aksine tam gün için bin 240 TL, yarım gün için ise 940 TL’lik ücret ile bakım hizmeti gerçekleştiriyor. Karşıyaka'da da özel kreşler fiyatları bin 700 TL ile 2 bin 200 TL arasında olurken, İZELMAN burada da bin 240 TL'ye ücret karşılığında kreş hizmeti sunuyor. Sabah, öğle ve ikindi zamanlarında öğrencilere yemek imkanı da sunan İZELMAN kreşi, İzmir Büyükşehir çalışanların ailelere ve ilçe belediyelerde çalışan ailelere indirim imkanı da sunuyor.

9 bölgede kreş imkanı sunuyor
İZELMAN’ın İzmir’de Konak Gürçeşme, Balçova, Gaziemir, Bornova Evka-4, Çiğli Evka-2, Konak Güzelyalı, Karşıyaka Girne, Dikili ve Menderes Görece olmak üzere 9 bölgede anaokulu bulunuyor.

Devlet kreşlerinde “Bağış” parası
Koronavirüs pandemisi nedeniyle yeni dönem kayıtların bir süre aradan sonra yeniden başladığı kreşlerde, devlet kreşleri de cep yakıyor. Öğrencilerin kreşlere kabul edilmesi için “Bağış” adı altında yüksek meblağlarda para alındığı iddiaları ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Bazı okullar bağış adına altında ailelerde bin TL gibi bir ücreti talep ettiği iddia edilirken, daha lüks diye tabir edilen konumda olan bazı okulların ise ailelerden 2-3 bin TL’lerde “Bağış” talep ettiği iddia ediliyor.