İZELMAN'da TİS sevinci: Emek kazandı!

TAKİP ET

İZELMAN'da yeni dönem TİS süreci uzlaşı ile sonlandı. Sürece dair açıklama yapan DİSK İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Faruk Saral, "Emekçi arkadaşlarımızı bu ülkede yaşanan ekonomik krizin altında ezilmeden, üzerine refah paylarını koyarak kazanımlar elde ettik." dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZELMAN ve belediye bürokratları devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanması üzerine sendikalar iş bırakma kararı aldı.  Toplu iş sözleşmelerinin görüşmeleri bitene kadar ESHOT, yaklaşık bin 200 araçlık ESHOT hattındaki 400’e yakın araç trafiğe çıkmadı.  Yapılan grev sonucunda İZELMAN Toplu İş Sözleşmesi'nde uzlaşmaya vardı. Sözleşmenin detaylarını İZELMAN İzmir 3 No'lu şube Başkanı Faruk Saral anlattı.

REFAH PAYLARINI KOYARAK KAZANIMLAR ELDE ETTİK

Sözleşme de uzlaşmaya gidildiğini anlatan Faruk Saral," 14 Aralık itibaren başlayan uzun soluklu mücadelenin 38'nci gününe geldiğimizde dün akşam eylemle başlayan gecemiz sabah şölen havasına döndü. Bu şöleni taçlandıran tüm emekli arkadaşlarımızın ortak mutabakatı ile bitirdiğimiz toplu sözleşme sürecini yaşadık. Emekçi arkadaşlarımızı bu ülkede yaşanan ekonomik krizin altında ezilmeden, üzerine refah paylarını koyarak kazanımlar elde ettik." dedi.

İZELMAN TARİHİNDEN BU DURUM KALKTI

Refah paylarının arttırılarak elde edilen kazanımları anlatan Faruk Saral,"Dün itibari ile tüm taban ücretlerine yüzde 54 zam, yan ödemlerine yüzde 50 ile 70 arasında zam yapıldı. Birkaç maddemiz gıda enflasyonunun altına kalmadan, erzak yardımında yüzde 193,5 oranında zam yapıldı. Çeşitlendireceğimiz yatay bordro dediğimiz durumda da iki yıl önceki durumumuzun üzerine çıkartacağımız, eksiklerimizi yerine koyduğumuz, üstüne daha da çok kazandığımız bir durum oldu Bütün emekçi arkadaşlarımızın 3'te 2 oranında maaşlarını arttırdık. İZELMAN Toplu İş Sözleşmesi'ne ilk olarak 3'üncü enflasyon hakkı, 2023 Temmuz ayında alınacak bir enflasyon hakkı da girdi.  Tüm şoför arkadaşlarımıza direksiyonda teşvik primi adı altında bir maddemiz de eklendi. İZELMAN' da 2011 yılında hayatımıza giren, ortak alanda çalıştığımız bir işçinin, bir işçiden yüzde 40 eksik aldığı bir süreci yüzde 25'e düşürmüşken artık yan yana çalışan arkadaşlarımızın biri tam maaş alırken diğeri yüzde 25 eksik alıyordu. İZELMAN tarihinden bu durum kalktı. Tüm emekçi arkadaşları eşit çalışabilecek bir seviyeye getirdik. Egemenlik binasının önünden eylemden şölene çevirdiğimiz tüm emekçi arkadaşlarımızın da onayladığı mutlulukla hem DİSK'i hem Sendika'sını hem Genel İşi hem de bütün yöneten Belediye Başkanlarını alkışlayacak bir şekilde Toplu İş Sözleşmesi'ni yaratmanın haklı onuru içerisindeyiz." ifadeleri ile aktardı.

izelman tis faruk saral