İZELMAN'da TİS sonrası Halkın Bakkalı sevinci

TAKİP ET

İZELMAN'da yaşanan TİS sürecinin ardından dün itibariyle alışveriş çeki verilen işçiler Halkın Bakkalı üzerinden alışveriş yapmaya başladı. Halkın Bakkalı alışveriş çekininin personelin motive olması açısından da anlam taşıdığını dile getiren İZELMAN personeli Serhat Arda, "Hem çiftçinin kazanması hem de işçiye yapılan bir takviye anlamında çok olumlu karşıladım. Personelin de motive olması açısından olumlu bir iz bıraktığını düşünüyorum" dedi.

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN A.Ş ile DİSK 1 ve 3 No'lu şubeleri tarafından yürütülen TİS sürecinde işçiler zam ve sosyal yardımlar konusunda önemli haklar kazanmıştı. 7 bin 50 işçiyi kapsayan sosyal yardımların yıllık 3 bin 600 liraya çekilmesiyle İzmir'de bir ilk gerçekleşti. 21 Ekim itibariyle başlayan, Halkın Bakkalı'nda geçerli 300 liralık sosyal yardım çekleri personellerle verildi. Alışveriş çeklerini kullanan İZELMAN personelleri gazetemize açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda personellerin ilk alışverişlerinde orada bulunup değerlendirmeler yapan 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal ve 3 No'lu Şube Başkanı Faruk Saral, Başkan Soyer'e her ilçeye bir Halkın Bakkalı çağrısında bulundu

PERSONELE MOTİVASYON DESTEĞİ
Dün itibariyle başlayan Halkın Bakkalı alışveriş çeklerini kullanan İZELMAN personellerinden Serhat Arda, yardım çekinin personelin motive olması anlamında önemli bir rol oynadığını dile getirdi. Arda," Genel anlamda kırsala bir destek var, kooperatife bir destek var ve ben bunu çok anlamlı buluyorum. Çiftçinin kazanması, hem de işçiye yapılan bir takviye anlamında çok olumlu karşıladım. Halkın Bakkalı çok önemli bir sosyal proje ve vatandaşın bu marketlere ulaşması çok önemli.  Ayrıca Tunç başkanın yaptığı önemli bir adım olarak görüyorum. Personelin de motive olması açısından olumlu bir iz bıraktığını düşünüyorum" dedi.

TÜKETİCİYE HİTAP EDİYOR
İZELMAN personellerinden Melda Güvenç kooperatifleri de destekleyen bir amaç olarak bakıldığında sürecin daha da güvenilir ve uygun olduğunu dile getirdi. Güvenç, "Halkın Bakkalı'nda kooperatif temelli ürünler var ve bu yüzden fiyatları piyasayla karşılaştırdığınızda gayet uygun. Tunç Soyer'in yürüttüğü Başka Bir Tarım mümkün projesiyle birbirini destekleyen bir süreç. Biz çok uygun bulduk. Eti çok güvenilir bir yerden alıyorsunuz, tereyağını sütünü biliyorsunuz. Aslında çok daha kaliteli ürünleri piyasaya göre çok daha uyguna alabiliyorsunuz. İnternetten çevrimiçi alışveriş imkânı da sunuyor. Birçok artısı ve avantajı var. Ulaşılabilir merkezlerde birçok şubesi var. Temel gıda alışverişi yaptığımda aldıklarım gayet yeterli ve uygundu. Bugün herhangi bir süper markete gittiğinizde bu kadarını almak mümkün değil. Temel gıda içerikleriyle ellerim dolu bir şekilde alışverişten ayrıldım. Çok temiz ve hijyenik bir yer olması ayrıca güvenli hissettiriyor. Çalışanlar gayet bilinçli. Çok memnunum. Tüketiciye hitap etmek çok ayrı bir durum ve gittiğinizde bunu anlıyorsunuz" dedi.

"HER İLÇEYE HALKIN BAKKALI"
Halkın Bakkalı alışveriş çekini 21 Ekim itibariyle kullanmaya başlayan İZELMAN personellerinin bu kazanımını değerlendiren ve süreci İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZELMAN ile yürüten 1 nolu şube başkanı Engin Topal ve 3 nolu şube başkanı Faruk Saral, Başkan Soyer'den her ilçeye bir tane Halkın Bakkalı kurulması talebinde bulundular.

"Halkın bakkalı aracıyı ortadan kaldıran, kooperatifleri kalkındıracak köylüyü kalkındıracak, üreticiden tüketiciye zincirinde İZELMAN emekçilerinin kazanımlarını arttıracak, birinci elden İzmir halkına hizmet sunmak için kurulmuş İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi olan Grand plaza ya bağlı bir kuruluştur. Bizlerde iZELMAN'da örgütlü 7500 üyemiz ile birlikte Disk Genel iş sendikası 1 ve 3 No'lu şubeler olarak Mayıs ayında bağıtladığımız toplu iş sözleşmemizde var olan bir maddemizi güncelleyerek emekçilerimizin kazanımlarını arttıran aynı zamanda bu sosyal dayanışmayı büyüten tarafların memnun olduğu bir şekle getirdik. Toplu sözleşmemizde birleştirilmiş sosyal yardım adı altında senede 2 defa olmak üzere brüt de 1700 vergiler düşüldükten sonra 550'şer TL olan bir maddemizi aylık 300 yıllık 3600 net vergiden muaf bir madde haline getirdik. Üyelerimizin vergiden etkilenmeden aylık 300 TL'lik kazanımı halkın bakkalında kullanma imkânı yakalandı.
Dün itibari bari ile Disk Genel-iş üyelerinin kullanımına açılan halkın bakkalında ki sosyal paket adı altındaki harcamalar gece 1500 üyemize aileleri ile birlikte 23000 kişiye hayırlı olsun. Bu sistemdeki oluşacak aksaklıkları gözlemleyerek sendika olarak çözüm aşamasına getirmeye çalışacağız. İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız Tunç Soyer'den ilk talebimiz her ilçeye bir halkın bakkalın açılması ve ürün çeşitliliğinin biraz daha artması olmuştur" açıklamasını yaptılar.
 

izelman izmir büyükşehir belediyesi toplu iş sözleşmesi burak alp ersen halkın bakkalı market alışverişi izelman personeli