İzmir Barosu Ankara'ya gidiyor! Yılmazer: "Asla biat etmeyeceğiz"

TAKİP ET

İzmir Barosu, TBMM'de bulunan 'Çoklu baro sistemi' düzenlemesi için bir kez daha bir araya geldi. İzmir Adliye Binası önünde düzenlenen açıklamada, İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Özgür Yılmazer, avukatlar adına konuşma yaptı. Yılmazer, 'Ucube' olarak adlandırdığı yeni sisteme asla boyun eğmeyeceklerini söyledi. Yılmazer ayrıca yasanın şu an mecliste olduğunu ve geçirilmesi için çok aceleci davranıldığının altını çizdi.

Oktay Güçtekin / İzmir Barosu bugün İzmir Adliyesi önünde bir kez daha bir araya geldi. Mecliste görüşülen “Çoklu baro sistemi”ne her fırsatta karşı olduklarını dile getiren avukatlar, İzmir Baro Başkanı Özgür Yılmazer’in  başkanlığında bir kez daha getirilmesi planlanan sisteme karşı çıktı. Basın açıklaması düzenleyen Yılmazer bugün Türkiye’nin birçok yerinden baroların Ankara’da direnişlerini sürdürmek için yola çıktığını söyledi. Geçirilmesi planlanan sistemi asla kabul etmeyeceklerini belirten Yılmazer, direnişlerine devam edeceklerini ve asla biat etmeyeceklerini söyledi.  Yılmazer ayrıca bugün Ankara’ya gitmek üzere İzmir’den otobüsler kaldırılacağını ve mücadelelerini Ankara’da sürdüreceklerini belirtti.

“Yangından mal kaçırır gibi geçirmeye çalışıyorlar”
Tasarının meclis genel kurulunda görüşüldüğünü ifade eden İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Özgür Yılmazer, yasayı geçirmek için aceleci olunduğunu söyledi.Yılmazer “Çok uzun zamandan beri tüm kalbimizle savunma durdurulamaz, savunma susmadı ve susmayacak diyoruz. Bunu söylemeye devam edeceğiz. Çünkü baroların seçim sistemine ilişkin bir ucube tasarı Meclis Adalet Komisyonu’ndan geçti ve şu anda Meclis Genel Kurulu’nda görüşülüyor. Yangından mal kaçırır gibi alelacele bu yasayı geçirmeye çalışıyorlar ve baroların sesini kısmaya çalışıyorlar. Çünkü barolardan korkuyorlar, baroların sesinin çıkmasından, baroların yanlışa karşı doğruyu söylemesinden korkuyorlar. Baroların hak ve özgürlüklerini savunmasını korkuyorlar İktidar ne zaman hukuk çizgisinin dışına çıkmış olsa, baroların onları hukuk içine çekmesinden korkuyorlar. Bunu istemiyorlar çünkü. Biz mücadele etmeye devam ediyoruz. Bu mücadelemiz sadece barolara karşı olan müdahalenin mücadelesi değil Mücadelemiz tüm Türkiye’ye, tüm yurttaşlarımıza, tüm vatandaşlarımıza yönelik olarak yürüttüğümüz bir mücadele”
 
“Asla biat etmeyeceğiz”
Direnişlerine devam edeceklerinin altını çizen Yılmazer, asla biat etmeyeceklerini söyledi. Yılmazer “Barolar insan hakları ve özgürlüklerinin sesi. Barolar tek adam rejimine karşı, demokrasinin sesi. Barolar üstünlerin hukukuna karşı hukukun üstünlüğünün sesi. Barolar polis devletine karşı, hukuk devletinin sesi. O yüzden sesimizi kısmak istiyorlar. O yüzden sesimiz çıkasın istiyorlar. Ama biz çok uzun süreden beri bu direnişlerimizi devam ediyoruz, devam edeceğiz. Her ne kadar bizi engellemeye çalışsalar da. Ankara’da baro başkanlarımızı, tüm illerde meslektaşlarımızı, bildiğiniz gibi İzmir’de bizim yürüyüşümüzü engellemek istediler. Sesimizi kısmaya çalıştıkları gibi yürümemizi de istemediler. Anayasadan kaynaklı haklarımızı bile kullanmamızdan korkuyorlar. Biz söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Bunu sağır sultanlar duydu, mühürlü yüreklerde duysun. Barolar avukatlar asla vazgeçmeyecek, teslim olmayacak, asla biat etmeyeceğiz” diye konuştu.

“Ankara’ya onur nöbeti tutmaya gidiyoruz”
Bugün İzmir’den Ankara’ya gideceklerini ve tüm avukatları beklediklerini söyleyen Yılmazer, mücadelelerine her koşulda devam edeceklerini söyledi. Yılmazer Evet belirli bir süredir barolar kendi illerinde direnmeye çalışıyorlar, bugünde tekrar Türkiye’de bulunan 80 baro, şehirlerinden Ankara’ya doğru genel kurul görüşmelerini takip etmek, orada bir onur nöbeti tutmak için yola çıktılar. Bizde bugün sosyal tesislerin önünden otobüs kaldıracağız. Bu aksam yine Ankara’ya gitmek için İzmir Barosu önünden otobüs veya otobüsler kaldıracağız. Zannetmesinler ki bu yasayı geçirseler dahil sesimizi kısacaklar, bizleri susturacak ve sindirecekler. Bizler mücadele etmeye her koşul ve şart altında devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.