İzmir Barosu'nda Bir İlk Mi Yaşanacak?  

TAKİP ET

İzmir Barosu'nun yaklaşan seçimi öncesinde adayların yönetim kurulu listeleri de belli olmaya başladı. Yönetim kurulu için öne çıkan isimlerin yanı sıra dün Av. Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem'in sosyal medya hesabından İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğine aday olduğunu açıklaması üzerine  İzmir Barosu'nda bir ilk mi yaşanacağı sorularını akıllara getirdi.

İZMİRGÜNDEMİ/ Sosyal Medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Profesör Mustafa Ruhan ERDEM, dün gece yaptığı açıklamada;  “İzmir Barosu’nu 9000 meslektaşımın “kendi barosu” olarak hissetmesi için, İzmir Barosu’nun tarihsel misyonuna uygun olarak her türlü hukuksuzluğa başkaldırmak için, sevgiyi, kardeşliği, özveriyi “yeniden” egemen kılmak için, İzmir Barosu’nu kısır çekişmelerin ve öteleyici ve ötekileştirici anlayış ve tavırların uzağında tutmak ve yeniden mesleğin acil çözüm bekleyen sorunlarına odaklanmak için, siz değerli meslektaşlarımın bin bir özveri ile sağladığı katkının etkin, verimli ve mesleğin amaçlarına uygun olarak kullanılasını sağlamak için sevgili kardeşim Av. Atalay Aksay’ın listesinden Cumhuriyetçi grubun yönetim kurulu üyeliği için ben de varım. Bugüne kadar tutamayacağım hiçbir söz vermedim. Verdiğim her sözü de tuttum. Vereceğiniz destek gücümüze güç katacak” dedi. 
 

Bu açıklamanın ardından ilk kez bir Profesör, İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi olabilir. Baroya kayıtlı çok sayıda öğrencisi olan Profesör Mustafa Ruhan Erdem, öğrencileri tarafından da cesur, alçak gönüllü, sözünü esirgemeyen biri olarak biliniyor. Ayrıca eleştirdiği konularda mizahı da katabilen Avukat Mustafa Ruhan Erdem’in yönetim kurulu üyesi olduğunda yapacağı paylaşımlar merak konusu oldu.

ÖZEL HABER/ Aksay; 'Genç Avukatların Yereldeki En Büyük Sorunu Taşınmaz Edinmek'

izmir baro seçimleri mustafa ruhan erdem prof.dr. mustafa ruhan erdem atalay aksay cumhuriyetçi avukatlar