İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılıyor... Kent meydanına katılacak!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer depremde hafif hasar raporu alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının yıkılmasını önerisini oybirliğiyle mecliste kabul edildi.

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ-İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde konuşan Başkan Tunç Soyer, depremde hasar alan Büyükşehir binası ile ilgili olarak hazırlanan raporu açıkladı. Hasar alan binanın yıkılması gerektiğini belirten Soyer, konuyu meclise taşıdı. Oybirliğiyle binanın yıkılması kararı alındı. 

Hafif hasarlı çıkan İzmir Büyükşehir Belediye hizmet binasının yıkılması gerektiğini dile getiren Başkan Soyer, "İzmir Büyükşehir Belediye binasıyla ilgili, yeni bir inceleme yapılmış ve hafif hasarlı çıkmış. Yapının kullanımı ancak güçlendirmeyle mümkün denildi. Ben binayı yıkalım diyorum ve kent meydanına katalım diyorum. İl Özel İdaresi'nin binasını el birliği ile almamız lazım. Orada meclis salonumuzda var.Bunu yaparken İl Özel İdarenin bi kısmını oraya taşırız. Bu dönem yıkım dönemi olacak. Eğer herkes kabul ederse binayı yıkıyoruz ve kentin meydanına katıyoruz" dedi.

 

izmir büyükşehir hizmet binası yıkılıyor tunç soyer meclis