İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Buca Cezaevi planları askıda

TAKİP ET

Yıkılan Buca Cezaevi alana ilişin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin imar planları askıya çıktı. Belediye Meclisi tarafından kabul edilen imar planları tamamen yeşil alan olarak belirlendi.

İzmir’in Buca ilçesinde yer alan elli yıldan fazla kullanıldıktan sonra geçen yıl yıkılan Buca Cezaevi alana ilişin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imar planları askıya çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen imar planları tamamen yeşil alan olarak belirlendi. Bugün askıya çıkan imar planları 30 gün askıda kalacak.

“HALK KAZANACAK, YEŞİL ALAN KAZANACAK”

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın kabul edilen imar planlarını sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla şu şekilde duyurdu; “Buca cezaevi arazisinin tamamının yeşil alan olmasına dair İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin kabul ettiği imar planları bugün askıya çıktı. Halk kazanacak, yeşil alan kazanacak.”

Daha önce ise Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı alanın yüzde 70’ini “Ticaret ve Konut Alanı” olarak yapılaşmaya açan Nazım İmar Planı ve Uygulama Planını hazırlamıştı. Bakanlığın planlarına ilişkin birçok çevre örgütü, siyasi parti, Buca halkı ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin alanın yeşil alan kalması için mücadelesi devam ediyor. (İzmir/EVRENSEL)

izmir büyükşehir belediyesi tunç soyer