İzmir'de 1 Mayıs: Birleşe birleşe kazanacağız

TAKİP ET

İzmir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları İzmir Gündoğdu Meydanı'nda saat 11.00 itibari ile başladı. Alana girişler Pasaport Vapur İskelesi'nden yönünden yapıldı. Kutlamalar nedeniyle pek çok sendika, meslek örgütü ve siyasi parti kortej oluşturdu. 

Halkların Demokratik Partisi, Yeşil Sol Parti, Eğitim-Sen, Türkiye Komünist Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, İzmir Tabip Odası, İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi pankartlarıyla alanda yerini aldı 

Değirmenci: 1 Mayıs coşkuyu daha da artırdı, sandığa gülerek gidiyoruz

Türkiye İşçi Partisi, alana milletvekilleri adayları ile birlikte girdi. TİP İzmir 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı İrfan Değirmenci bu 1 Mayıs'ın, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönettiği Türkiye'deki son 1 Mayıs, olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

"Çok az kaldı. Birlikte halaylarla, zılgıtlarla, marşlarla, şarkılarla; dans ederek istediğimiz gibi kutlayacağız. Bir kutlamamız daha var yani bundan çok kısa bir süre sonra. İsteyen Şükür namazı kılacak, isteyen içkisini içecek. Çok büyük bir kalabalıkla gülerek 15 Mayıs sabahına uyanacağız. Kortejimizin bir ucu görünmüyor, henüz alana ulaşamadılar. Çok kalabalığız ve çok umutluyuz. 1 Mayıs coşkuyu daha da arttırdı. Sandığa koşarak, gülerek, hızla gidiyoruz."

BİANET-TUĞÇE YILMAZ

 

1 Mayıs İzmir