İzmir'de 19 Mayıs coşkusu!

TAKİP ET

İzmir'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşecek  törende konuşan  Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Mustafa Eskici, 'Gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içerisinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuz kadar korumak en başta görevlerinizin arasındadır."dedi. 

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ- Türkiye’nin dört bir yanından kente gelen gençler, 19 Mayıs coşkusunu yaşıyor. İzmir’de ise kutlamalar Cumhuriyet Meydanında başladı. İzmir Valiliği’nin düzenlediği törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Mustafa Eskici, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Arslanoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İzmir Milletvekilleri, siyasiler, bürokratlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SİZLERE EMANETTİR 

Arif Nihat Asya’nın, “Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini, şu kırık abideyi yükseltecek taştasın; Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın!” Fetih Marşı şiirinden bir dizeyle sözlerine başlayan Eskici, “19 Mayıs 1919’da Samsun’da yapılan özgürlük ateşi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte kısa süre dalda dalga tüm turda yayıldı. Temelleri Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüzü sağlanmış, çarenin ancak millete olduğunu kanıtlanmıştır. Gençler, büyük ve itibarlı bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülke kolay elde edilmedi. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içerisinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuz kadar korumak en başta görevlerinizin arasındadır. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs’ta, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk mili mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olan genç fikirler olduğunu bilerek hedef göstermiştir. Sevgili gençler, Sakarya’da, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da da bu milleti dimdik ayakta tutan ve milleti yenilmez yapan milli ve manevi değerli olduğunu unutmamalıyız. Güneş kadar sıcak hislerle, vatan sevgisini pekiştirmeliyiz. Yarınların hazırlanan gençler olarak bilgimizi attırırken milli ve mavi değerlimize dört elle daha sıkı tutunmalıyız. Bugünün gençleri sporla, sanatla, bilimle yarınları değiştirecek, geleceğe yön verecek. İçinde bulunduğumuz yüzyılı yükseltecek olan sizlersiniz. Büyük Türk milletin bağımsızlığı için millet ve toprak bütünlüğüne için Atalarının Türk gençliğine güvenmekle ne kadar haklı olduğunu ortaya koyan temiz çalışkan vatansever, onurlu gençlerle gurur duyuyoruz. Gençler, bizler tekiz beraberiz” diye konuştu.

19 mayıs izmir