İZELMAN'dan 4 kütüphane birden!

TAKİP ET

Yazar Ahmet Ümit, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN A.Ş. Kitap Kafe APİKAM şubesinin açılışına katıldı. Açılıştan sonra yapılan söyleşide konuşan Ahmet Ümit, 'Geliyor gelmekte olan! Birlikte, hep birlikte yepyeni, apaydınlık bir Türkiye kuracağız. Sadece iktidarı değil zihniyeti de değiştireceğiz. Türkiye'yi değiştireceğiz.' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN A.Ş. Kitap Kafe APİKAM şubesi açıldı. Açılışın onur konuğu, polisiye romanların önde gelen ismi Ahmet Ümit ile söyleşi gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le birlikte kafeyi gezdikten sonra söyleşide konuşan Ümit, iktidara ağır eleştirilerde bulundu. Ümit; “Gelecek sene büyük bir sınavımız var. Bu değişimi gerçekleştirmek çok önemli. Ama asıl büyük değişim uzun sürecek. Sanata, edebiyata, sinemaya çok daha fazla ihtiyacımız var. Çünkü kültürel dönüşümü yapamazsanız hiçbir şey yapamazsınız. 20 yılda kültürü dönüştüremediler... İşte bu yüzden kaybedecekler! Sanat yapamadılar, yapamıyorlar.”

Ahmet Ümit, gerçekleştirilen söyleşiyi hayranlarının kitaplarını imzalayarak bitirdi.

“GELİYOR GELMEKTE OLAN”

Batılı devletler gelişmemizi istemiyor. Göçmenleri tutan bir devlet olsun. Başında da otokrat bir herif olsun. Bunları tutsun, durdursun istiyorlar. Bizim demokrasimiz falan umurlarında değil! Demokratik kamuoyu da umurlarında değil. İstemiyorlar, istemezler de. Bu da bize dert olmamalı… Kendimiz kurmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk böyle kurdu zaten bu ülkeyi. Biz de böyle kuracağız. Onlara rağmen kuracağız. Geliyor gelmekte olan! Birlikte, hep birlikte kuracağız. Sadece iktidarı değil zihniyeti de değiştireceğiz. Türkiye’yi değiştireceğiz. Yepyeni bir Türkiye kuracağız. Apaydınlık… Bu ülkenin kültürüne yakışan bu.” ifadelerini kullandı.

 

ahmet ümit izmir