İzmir'de AK Parti mitingi başladı: Kim ne mesaj verdi?

TAKİP ET

Türkiye seçime giderken Cumhurbaşkanlığı adaylarının mitingleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün İzmir'den halka seslenecek. Miting öncesi konuşan AK Parti bürokratları 14 Mayıs'a dair önemli mesajlar verdi.

NUR DAYI/ İZMİR GÜNDEMİ- Türkiye 14 Mayıs’a geri sayarken bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’de miting düzenliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçirdiği rahatsızlığın ardından bugün İzmir Gündoğdu’da halka seslenecek.

“ERDOĞAN’I BİR KEZ DAHA SEÇMEYE HAZIR MIYIZ?”

Miting öncesi kürsüde konuşan AK Parti İzmir il Başkanı Bilal Saygılı, “Büyük bir heyecan görüyorum.  Emek olup, güç katmaya gelmiş. Dünya görsün İzmir'in istikbal kahramanları burada, istikbalin yüzü ,Erdoğan'ın dava neferleri burada, çünkü Doğru Zaman Doğru Adam Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan. Anadolu medeniyeti başlıyor diyen, Anadolu bir çınardır üç kıtaya yayıldı diyen Osman Gazi'nin emperyalistlere karşı direnip cumhuriyet başlıyor diyen Atatürk'ün bıraktığı mirası Türkiye 100 yılı diyerek ikinci yüzyılın lideri Recep Tayyip Erdoğan'a selam olsun. Cumhuriyet değerlerini teröre karşı savunan ve geleceğimizin Türkiye 100 yılı vizyonunda buluşturan Cumhur İttifakı'na selam olsun Cumhurbaşkanımızın liderliğinde. Sıradan bir seçim değil bu seçim Türkiye'nin öz evlatları ile Türkiye'ye göz koyanların seçimi.  Hep birlikte topyekun vatanımızı savunmaya hazır mıyız? Vatan içi şehit olmuş gazi olmuş necip bir milletiz onların evlatlarıyız.  Terör destekçilerinin oyununu bozmak için t y mimarı davamıza gönül vermişlerimizin sevdası 14 Mayıs'ta Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha seçmeye hazır mıyız? Sandıkları demokrasi dersi için oyları patlatarak, adaylarımızı güçlü İzmir için hazır mıyız? Ben inanıyorum ki terör örgütlerinden medet umanlardan Atatürk ilkelerinden uzaklaşmış  CHP'nin vatansever seçmeni nerede . İzmir önce vatan demiştir. Sağ ol İzmir var ol İzmir. Bu meydana dolduran siz İzmir vatan sevdalılarına yol arkadaşlarıma selam saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

 

“AK VE KARANIN BİRBİRİNDEN AYRILDIĞI BİR SEÇİM OLACAK”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu,  “Mili mücadele dönemimizin kahraman şehri İzmir. İzmir Hasan Tahsin'dir, bugün Fetih Sekindir. İzmir tam bağımsızlıktır. İzmir tam İstiklaldir. Bu topraklar asla düşman eli sıkmayan topraklardır. Bu topraklar zincire vurulmayan topraklardır. İzmir bölgesindeki diğer şehirlerle beraber merhum Menderes'e sahip çıkan şehirdir. İzmir hem cumhuriyet  tarihinde demokrasinin tarihinde öncü bir rolü vardır. İzmir 9 Eylül ruhunun yeşerdiği doğduğu şehirdir. O ruhu o misyonu iktidarı taşıyan ona öncülük eden toprakların adıdır. Gündoğdu meydanında sizlerle birlikte o hareketin sembolü olan devamı olan mücadeleyi 2053 2071 taşıyacak olan bayramı dalgalandırıyoruz. Bu meydanda büyük davanın büyük lideri Doğru Adam Recep ta adaylığı dalgalanıyor. Bu bayrağı düşürmemeye ant içtik. Bu millete bu ülkeye aşkla imanla inançla hizmet eden Türkiye'nin itibarının yukarılara taşıyan rte yi cumhurbaşkanı yapmak için yola çıktık. İzmir Türkiye Recep Tayyip Erdoğan'ı bir daha cumhur başkanı yapacak mı? İzmir her zaman ki muhteşem coşkusuyla bunu ortaya koyuyor.  Mili irade bir kez daha diyecek ki bu ülkede kaosa yer yok diyecektir, bize vasıfsız niteliksiz adam değil diyecek, milli irade bir kez daha vesayet rejimine hayır diyecek. İzmir'in kadınları, gençleri 14 Mayıs'ta oyunları bozacak mı? En iyi cevabı verecek mi? İzmirlinin iradesinin İzmirlinin yüreğine hiç kimse ipotek koyamaz. İzmir'i kaleleri olarak görenler 14 Mayıs'ta ağır uykularından uyanacak. İzmir cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yüreğine basıyor. Çatal olur efelerin yüreği,işte çatal yürekli lider, dünyaya meydan okuyan lider işte İzmir.  İzmir'de gençliğe spora hizmet etmiş olarak huzurunuzdayım. Gerek bakanlık görevimizde gerek öncesinde İzmir'i hizmetle buluşturmak gayreti içinde olduk.  İnşa ettiğimiz statların en güzelini İzmir'e taşıdık. Güzel İzmir'imiz için feda olsun. Aynı eser anlayışıyla siyaset anlayışıyla bu hizmet kervanının yürütmeye devam edeceğiz. Siz yeter ki 14 Mayısta Recep Tayyip Erdoğan'a en güçlü desteği verin. Türkiye'ye maceraya girmeye vakti yok. 21 yıllık kazanımlarında geri dönem lüksü yok. Tükiye'nin karamsarlığa ihtiyacı yok.  Ak parti varsa karamsarlığa gerek yok endişeye mahal yok. Recep Tayyip Erdoğan varsa iktidar var. 14 Mayıs en büyük seçim karanlık ile aydınlık arasında düzen ve karşılık arasında. Bu seçimde ak ve karanın birbirinden ayrıldığı bir seçim olacak. İzmir'i çantada keklik görenlere millete efendilik taslayanlara cevabı İzmir verecek. Yaşasın demokrasi yaşasın” dedi.

 

“BU VİZYONA SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCU”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  “Gazi paşa bu şehri çok sevdi. Bu şehrin cumhuriyet şehri olmasında sevginin rolü büyük. Bu sevgi vatan sevgisi. En büyük atılımları cumhuriyetin ilk yıllarında gerçekleştirdik. Kurucusu agzi paşayı rahmetle anıyorum cumhuriyet 100 yaşında 20 yılında ise vatan sevgisi ile çalıştık. 100 yıla hazırladık. Son 20 yılda devrim niteliğindeki değişikliklere baktığımızda sağlık hizmetlerinde sosyal güvenlik devrimi yaptık. Ülkemizde son 20 yılda kapasitemizi arttırdık. Binlerce yeni sağlık tesisi yaptık.. 100 ilaçtan 90'ı Türkiye'de üretiliyor.  Bayraklı şehir hastanesinde tamamladık. Testleri tamamlanır tamamlanmaz hasta kabulüne başlayacağız.  2074 yataklı bir şehir hastanesine sahibiz. Depremden sonra buca eğitim ve araştırma hastanesi 7 aydır hizmet veriyor. Bir yerde ihtiyaç varsa onu gidermek boynumuzun borcu.  Bu kadro sözünü tutar. 20 yıllık kazanımları bunun en büyük kanıtı.  Dünyayı örnek olan değil örnek olan Türkiye olduğunu gösterdik. Huzur evlerinde kalan yaşlılara ölecekler denirken ülkemizde bunlar yaşamadı. Dünyanın neresinde olursa olsun uçak ambulanslarla hastanemize nakil ettik. Hiçbir vatandaşımızı gurbet bırakmadık bırakmayacağız.  Dünyanın inanmadığı işleri yaptık. Tarih boyunca yaptık yine yaparız. Cesaretli bir iradeye ihtiyaca sahibiz 20 yıldır devam ediyor. Sağlık bakanı olarak değil vatandaş olarak 100 yılı geride bıraktık. Sayın cumhurbaşkanımızın Türkiye yüzyılı kutuplaştırma siyaseti yerine birleştirme siyaseti, nefret siyaseti yerine sevgi siyasetidir. Bu vizyona sahip çıkmak hepimizin borcudur.  Gelecek yüz yılı olmasını düşünüyorsak yapılması bellidir.

 

BU ŞEHİR PKK’YA, FETÖ’YE YOL VERMEYECEK”

 

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan "Sayın Cumhurbaşkanımız için İzmir her zaman çok kıymetli oldu. Toplantılarında her zaman İzmir'i ön plana koyduğunun şahidi oldum. Bugün biz İzmirliler olarak kendini çok güçlü bir şekilde karşılıyoruz.Çünkü İzmir demokrattır.İzmir Fethi Sekin’leri şehit edenlerin tam karşısındadır. Milli mücadele döneminde işgalci güçlerin İzmir'e ayak bastığında hasan Tahsin onarla ilk kurşunu çıktı. Unutuyorlar ki bizde Hasan Tahsinler bitmez, fethi sekinler bitmez. Onlar İzmir’e güzel şehrimize şaibeli  soru işareti olan adayları layık görebilirler. Buradan Gündoğdu Meydanı’ndan CHP’ye gönül verenlere sesleniyorum. Bunlara atacağınız oylarla PKK’ya güler yüz göstermiş olmayın. Kılıçdaroğlu şu anda HDP ile ittifak içinde. Bun bilmeyen yok. Her ortamda açık ara belirtiyorlar. Biz kimsenin tercihine karışamayız ancak kamuoyuna açı açık her şeyi göstermek zorundayız.  Oyunuzda şehit ailesini mi sevindirmek istersiniz yoksa alçak terör örgütünü mü? İşte biz 14 Mayıs’ta İzmir’de bunun cevabını vereceğiz" dedi.

Hamza Dağ,Bu şehir Kuvayi Milliye ruhuna benziyor, heyecan ve coşku veriyor. Bu sevgi seli ve bayraklar milli olan İzmir'i  gayet güzel şekilde ortaya koyuyor. Bu bayraklar ile Gündoğdu Meydanından 7'li koalisyona öyle güzel cevap veriyorsunuz ki bu ses bazı yerlerde gayet güzel şekilde yankılanıyor. Gündoğdu meydanındaki bu bayramımıza hoş geldiniz! Cumhurbaşkanımız bu meydana gelmeden önce 5-6 gün içinde neler yaptı? Birileri rahatsız oldu ama o hayata geçirdi. Karadeniz doğalgazını milli sisteme alarak 1 ay bedava müjdesini paylaştı. Ankara-Sivas YHT'yi hayata geçirdik. şimdi sırada Ankara-İzmir YHT'in hayata geçmesi var. 2025'te Allahın izni ile hayata geçecek Ancak birileri gelirse nasıl her işi yarıda bırakmışsa bunu da yarıda bırakır diye korkmuyor değiliz! TOGG'un yollara çıktığını Allah'a hamd olsun gördük. Bir kere olsun mahcup olduk demezler. Ancak bu millet bizi biliyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde TGC Anadolu'yu envanterimize aldık mı. Körfezde bu gemiyi göreceğiz.  Ben buradan birilerine mesaj vermek istiyorum. 9 Eylül günü bu meydanında konuşma yapanlar 15 Mayıs'ta Yunanlıların İzmir'e çıktığı tarihte TGC Anadolu buraya çıkacak. TGC Anadolu buraya geldiğinde bundan rahatsız bir siz olursunuz bir de Yunanistan olur. Burada Göztepeliler, Altaylılar Karşıyakalılar burada mı? Stadı yaptırmadılar, geciktirdiler. Göztepe’ye Stat yapacağız dedik olmaz dediler. Altay'a stat yapacağız dedik olmaz dediler. Karşıyaka'ya stat yapacağız dedik olmaz dediler.  Allah'a hamd olsun Göztepe ve Alsancak Stadını yaptık. Karşıyaka stadını da ilerideki belediye binasına soracaksınız. davalar açtılar sonra bize verin dediler. verdik ne oldu? Daha hiçbir hareket yok. Biz  hizmet adamıyız. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarıyız. Onun mesai arkadaşlarıyız. Geçen Ödemiş’te TOKİ konutlarını açtık. Bunlar TOKİ konutlarını engellemek için ellerinden geleni yaptılar. Biz Kiraz’da yıllardır devlet hastanesi hayali kuruyoruz. Her plan yaptığımızda bunu mahkemeye götürüyorlar. Ne kadar engellerlerse engellesinler sadece bize zaman kaybettirdiler. Bu şehir PKK'ya da FETÖ'ye de yol veremeyecektir.”