İzmir'de başkanlardan 'katı atık bedeli' zirvesi

TAKİP ET

İlçe belediye başkanları Narlıdere'de gerçekleşen zirvede 'su zammı' konusunu masaya yatırırken flaş bir karara imza attı. Başkanlar katı atık bedelinde zam yapılmaması konusunda uzlaştı ve kararı Başkan Soyer'e de iletti.

İzmir’de yılın son ayında karara bağlanacak su zammı konusu gündeme otururken, ilçe belediye başkanları haftanın ilk gününde sürpriz bir zirveye imza attı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bilgisi dahilinde Ali Engin’in ev sahipliğinde Narlıdere’deki Mandalin Kafe’de gerçekleşen zirvede geliri ilçe belediyelerine kalan katı atık ve bertaraf bedeli konusu masaya yatırıldı. CHP’li belediye başkanlarının yanı sıra AKP'li Bayındır ve Menemen belediyelerinden de temsilcilerin katıldığı toplantıdan flaş bir karar çıktı. Başkanlar ekonomik krizin gölgesinden vatandaşı zamlarla yormama adına konut ve iş yerleri için katı atık bedelinde 2022 yılı için herhangi bir artış olmamasını kararlaştırdı. 

Ev sahibi Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e toplantının ardından alınan kararı iletti. Soyer’in de bu kararı olumlu karşıladığı bildirildi.

Başkanlar zirvede ayrıca ilçe belediye başkanları kent gündeminde yer alan emsal artışı ve koordinasyon konularını da masaya yatırarak görüş alışverişinde bulundukları bildirildi. (Gerçek İzmir)