İzmir'de bir köpek boğazından ağaca asılı halde bulundu!

TAKİP ET

Karaburun'un Bozköy mevkiinde mahalle sakinleri tarafından bakılan bir köpek, . Hayvan hakları savunucuları sorumluların bulunması için etkin soruşturma çağrısı yaptı.

Hayvanlara yönelik suç ve işkencenin her geçen gün artarken, bir korkunç olay da İzmir’de yaşandı. Karaburun ilçesi Bozköy mevkiinde meydana gelen olayda mahalle sakinleri tarafından bakılan ‘Fındık’ adlı köpek, ormanlık alanda iple boğazından ağaca asılı olarak ölü bulundu.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre ihbar üzerine bölgeye giden Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan, vahşice katledilen köpeği görünce dehşete düştü. Olayı belediye ve jandarma ekiplerine bildiren Baylan, sorumluların bulunması için etkin soruşturma çağrısı yaptı. Öte yandan köpeğin boynundan asılmış şekildeki fotoğrafları sosyal medyada yoğun tepkilere neden oldu.

ETKİN BİR SORUŞTURMA BEKLİYORUZ

İhbar üzerine bölgeye giderek ağaca asılmış haldeki köpekle karşılaşan Haytap Hayvan Hakları Federasyonu Basın Sözcüsü Şule Baylan, yaşananların insanlık dışı olduğunu vurgulayarak, “Olay bir ihbarla geldi. Vatandaşın biri tesadüfen oradan geçerken görmüş ve bize haber verdi. Jandarma bölgesi olduğu için jandarma gelip tutanak tuttu. Kaymakamlık ve Tarım İlçe Müdürlüğüne soruşturma açılması için resmi talep yazısı yazdım. Yeni yasaya göre Tarım İlçe Müdürlükleri soruşturma talebinde bulunabiliyorlar maalesef. Bu katili bilen mutlaka var. Sessiz kalmak cinayete ortak olmaktır. Vahşeti gerçekleştiren kişi ya da kişiler mutlaka buna devam edecektir. Emniyet güçlerinden etkin bir soruşturma bekliyoruz. Karaburun küçük bir yer. Bunu yapanı bulmaları kolay olmalı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (İlkses Gazetesi)

hayvan hakları hayvan aziz yıldırım nas