İzmir'de bugün koronavirüs ile mücadelede neler yapıldı? (15 Nisan karnesi)

TAKİP ET

Türkiye genelinde yürütülen tedbirlerin yanı sıra İzmir'de de Büyükşehir ve ilçe belediyeler koronavirüs ile etkin mücadeleye devam ediyor. İşte belediyelerin  maske dağıtımından-çalışanlarına koronavirüs eğitimine, sağlık çalışanlarına koruyucu ekipman desteğinden-sokak canlılarına desteğine kadar  koronavirüs karnesi.

İzmir Gündemi /Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sonrası ülke yöneticileri çalışmalarını sürdürürken yerel yönetimlerde  vatandaşlarını koruyabilmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Koronavirüs tedbirleri kapsamda çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir’de de gerek Büyükşehir gerekse ilçe belediyeler salgının yayılmasının önüne geçebilmek adına çeşitli önlemler almaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi  sokak hayvanlarını bu süreçte unutmazken, Çiğli Belediyesi ise hasta ve yaşlılara medikal temizlik malzemeleri dağıttı.
 
İşte İzmir’in 15 Nisan koronavirüs karnesi;

Güzelbahçe Belediyesi 30 bin Maske dağıttı
Koronavirüs ile mücadele de büyük bir çaba gösteren Güzelbahçe Belediyesi kendi imkanlarıyla ‘kullan-at’ tipi maske üretip, dağıtıyor.
Koronavirüs’e (Covit-19) karşı mücadele eden Güzelbahçe Belediyesi, bünyesinde bulunan semt evlerindeki dikiş hocalarının desteğiyle 30 bine yakın maske üretti.
 

Güzelbahçe Belediyesi 30 bin Maske dağıttı


 
Menemen Belediyesi’nden Büyükşehir’in Seyyar Pazar uygulamasına “2 ton çilek” desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Koronavirüs salgını sırasında evde kalan vatandaşların taze sebze meyve ihtiyacını karşılamayı amaçlayan Seyyar Pazar uygulamasına Menemen Belediyesi 2 ton çilek ile katıldı. 
 

Menemen Belediyesi'nden Büyükşehir'in Seyyar Pazar uygulamasına 2 ton çilek desteği


 
Buca Belediyesi'nden 500 sağlık çalışanına koruyucu ekipman desteği
Buca Belediyesi, koronavirüse karşı mücadele veren sağlık çalışanlarına ekipman desteği sağladı. Toplamda 500 çalışan için hazırlanan maske, siperlik ve tulumdan oluşan ekipmanlar, Başkan Kılıç tarafından Seyfi Demirsoy ve Kadın Doğum Hastanelerine teslim edildi. Başhekimlerden çalışmalar hakkında bilgi alan Kılıç, ekipman desteğinin düzenli olarak sağlanacağını ifade ederek destek mesajı verdi.
 

Buca Belediyesi'nden 500 sağlık çalışanına koruyucu ekipman desteği


Büyükşehir’den sokakta yaşayan canlara “gönülden” destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dayanışma çağrısına “BizVarız” diyerek karşılık veren gönüllüler, Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle birlikte sokakta yaşayan hayvanlara mama ve yem dağıttı.
 

Büyükşehir'den sokakta yaşayan canlara gönülden destek


 

Çiğli Belediyesi'nden corona ile mücadelede hasta ve yaşlılara medikal yıkama seti

Çiğli Belediyesi’nin hasta, yaşlı ve engellilere yönelik hizmet veren kişisel bakım ekibi, koronavirüs salgını nedeniyle banyosunu yaptıramadıkları hasta, yaşlı ve engellilere medikal saç ve vücut yıkama malzemeleri dağıttı.
 

Çiğli Belediyesi'nden corona ile mücadelede hasta ve yaşlılara medikal yıkama seti


 
Çeşme Belediyesi personeline koronavirüs eğitimi!
Belediye personeli sosyal mesafe kuralına uyarak, “Ellerimizi iyice yıkayalım”, “Maskesiz sokağa çıkmayalım” yazan kağıtlarla belediye hizmet binası önünde vatandaşları da uyararak, sosyal farkındalık yarattı. Başkan Oran, “Çeşme ailemin sağlığını koruyabilmek, ve onlara daha iyi hizmet verebilmek için hala görev başında olan belediye personelimiz bizim için çok kıymetli, bu nedenle eğitimlerimize devam ediyoruz” dedi.
 

Çeşme Belediyesi personeline koronavirüs eğitimi!


 
Bornova Belediyesi’nden aile içi şiddete “Misafir Evi” siperi
Koronavirüs salgını nedeniyle evde geçirilen süre arttığından aile içi şiddet olaylarında da artış yaşanıyor. Bornova Belediyesi, artan şiddeti önlemek, şiddet mağdurlarını güvenli biçimde misafir etmek için ilk aşamada 42, toplamda 90 kişinin yararlanabileceği Misafir Evleri açıyor.
 

Bornova Belediyesi'nden aile içi şiddete Misafir Evi siperi



İZSU şubelerine corona ayarı! "E-randevu" dönemi başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü şubelerde oluşabilecek yoğunluğu önlemek için 20 Nisan Pazartesi’den itibaren saatli randevu sistemine geçiyor. Abone işlemleri için şubelere gitmeden önce internetten ya da 185 Çağrı Merkezi’nden randevu alınması gerekiyor.
 

İZSU şubelerine corona ayarı! E-randevu dönemi başlıyor!


Konak’ta pazarlara yasak ayarı! İşte pazarların yeni kurulma tarihleri!
Konak’ta pazarların kurulma günleri, hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle yeniden düzenlendi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Kimse endişe etmesin. Vatandaşlarımız hafta içi kurulacak pazarlarımızdan alışverişlerini yapabilecek” dedi.

Konak'ta pazarlara yasak ayarı! İşte pazarların yeni kurulma tarihleri!



Çiğli Belediyesi’nde koronavirüse karşı "galoş" önlemi
Koronavirüs salgınına karşı etkili mücadele yöntemlerini en üst seviyede uygulayan Çiğli Belediyesi’nde personel ve vatandaş kuruma galoşsuz giriş yapamıyor. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Hem vatandaşımızın hem de görevinin başında olan belediye personelimizin sağlığını korumak zorundayız” dedi.
 

Çiğli Belediyesi'nde koronavirüse karşı galoş önlemi


İzmir'de doktor danışma hattı devrede
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerde yaşanan yığılmayı önlemek, doktora ulaşmakta zorlananlara telefonla yol göstermek amacıyla Doktor Danışma Hattı’nı devreye aldı.
 

İzmir'de doktor danışma hattı devrede



 

İzmİr bÜyÜkŞehİr beledİeyesİ tunÇ soyer ÇİĞlİ beledİyesİ utku gÜmrÜkÇÜ ÇeŞme beledİyesİ bornova beledİyesİ mustafa İduĞ menemen beledİyesİ serdar aksoy konak beledİyesİ abdÜl batur buca beledİyesİ erhan kiliÇ