İzmir'de dijital devrim! "Bizİzmir" Başkan Soyer'in tanıtımı ile hizmete başladı!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmeti olan Bizİzmir'in tanıtımı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in tanıtımıyla hizmete açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan basın lansmanında Başkan Soyer Bizİzmir'i yanıttı ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

Oktay Güçtekin / İzmirlileri belediye yönetimine dahil eden ve kentlilerin birçok belediye hizmetine erişimlerini sağlayan Bizİzmir adlı dijital platform, Tunç Soyer tarafından tanıtıldı. Meclis salonunda yapılan basın lansmanı sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürk Meydanı'nda yer alan tarihi saat kulesi önünde kurulan plartformda İzmirlilere Bizİzmir uygulamasını tanıttı.

Tanıtım konuşmasını yapan Tunç Soyer “İzmirliler Bizİzmir sitesinde kentle ilgili tüm taleplerini iletebilecek, ulaşım kartlarına yukleme yapabilecek ve daha pek çok hizmeti alabilecek.”dedi. Katılımcı belediyecilik anlayışının en önemli hedefleri olduğu ifade eden Soyer: “ Hedefimiz 4,5 milyon İzmirlinin yolunun geçtiği, sesini duyurduğu bir meydan yaratmak'' diye konuştu.

''Amacımız kenti hep beraber yönetmek''
Bizİzmir platformunun açılışını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, platformu basın lansmanını bizzat gerçekleştirdi. İzmir'in belediyecilik anlayışıyla Bizİzmir arasındaki ilişkiyi ve şeffaf belediyecilik anlayışını özellikle vurgulayan Tunç Soyer, “En önemli hedefimiz olan şeffaf, katılımcı, demokratik yerel yönetim anlayışımızı dijital platformda da hayata geçirmek ve kenti hep birlikte yönetmek için artık yeni bir zeminimiz var. Bizİzmir ile kentimizde dijital demokrasi dönemi başlıyor. Bu nedenle iletişim çalışmalarımızda Bizİzmir'i 'kentin ditijal meydanı' olarak tamamladık. Hedefimiz 4,5 milyon İzmirlinin yolunun geçtiği, sesini duyurduğu bir meydan yaratmak” dedi.

Tunç Soyer'in konuşmasının satır başları ise şöyle;

Duy paylaş katıl

Üç ana eylem üzerinde inşa edilen Bizİzmir sitesi, bilgi edinmeyi (duy), İzmirlilerin beraber hareket etmesini (paylaş) ve katılımcılığı (katıl) öne çıkarıyor. İzmir'deki tüm kültür sanat etkinliklerinden Bizİzmir aracılığıyla haberdar olmak, kentte yapılması düşünülen bir yatırımla ilgili görüş belirtmek veya anketlere katılmak mümkün. Bizİzmir sitesine kaydolan İzmirliler buradaki bilgileri paylaşmakla kalmıyor, aynı çatı altında istek ve önerilerini iletebiliyor., sonuçlarını takip ediyor, ulaşım kartına yükleme yapılabiliyor veya nöbetçi eczaneden boş otoparkların yerlerine kadar kentte yaşayanların hayatını kolaylaştıran çok önemli bilgilere ulaşabiliyor.

Tek adresten tüm bilgilere ulaşılabilecek”

Duy, paylaş ve katıl ve şeffaf İzmir ana başlıklarıyla oluşturulan Bizİzmir ortak akılla demokrasinin yaşama geçmesini ve sorunlarımızı yerelden başlayarak çözmeyi hedeflediklerinin altını çizen ve bu açılışı yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Tunç Soyer, ''Uzunca bir süredir çalışmaları devam eden ve belediyemizin tüm birimleriminin verileriyle ve desteğiyle hazırlanan Bizİzmir ile artık İzmirliler tek adresten tüm bilgilere ulaşabilecek, fikirlerini Büyükşehir Belediyesiyle paylaşabilecek.'' dedi.

Bizİzmir'in duy bölümünde şehrimize ve İbbnin yürüttüğü tümö çalışmalarada dair her türlü bilgiyi alabilecekelri çeşitli bölümler var. Stratejik hedeflerimizden, ulaşım bilgilerine, kültür snaat ajandasından afet toplanma alanlarına.. Her bilgiye buradan ulaşılabilecek .

Paylaş bölümünde İzmirliler anket uygulamalrı be İzmir buluşmaları gibi başlıklarla görüşlerini paylaşıp, kent yönetimine katılabilecekler bu yüzden bu katılımcı uygulamaları çok öenmsiyoruz. Bu sistemle İzmirlilere mahallede nereye park yapabileceğinizden, sokaklar ya da vapurlar için isim önerilerine kadar yaşamlarını doğrudan etkileyen bir çok konuda sorular sorup katılım sağlayabileceğiz. Katıl bölümünde Bizİzmir'in ükemizde yerel yönetimelr anlamında ilkkez kullanuılan BizPuan sistemi

BizPuan ve şaffaf belediyecilik
Bizİzmir platformuna üye olanlar BizPuan uygulamasına da erişiyor. Yaptıkları gönüllü çalışmalardan topladıkları 'BizPuan”larla konser, tyatro gibi etkinliklere ücretsiz gidebildikleri gibi kursalara katılabiliyor ya da puanlarla bağış yapabiliyor.

Bizİzmir'in en öenmli özelliklerinden biri de şeffaf yönetimi öne çıkarması. Başkann mal varlığından belediye bütçesine kadar her şey bu platformdan erişime açılıyor.

Bu nedenle kent hayatında aktif olarak yer almkak isteyen herkesi bu dayanışma ağına katılmasını ve bizimle birlikte yürümesini istiyorum. Bu modern imece ve değiş tokuş sisteminin yeni nesil yerel yönetim anlayışınd önemli bir yer alacaktır. Ksıacası gönüllünün hizmetiyle kamunun hizmetini takas ettiriyoruz.

Şeffafİzmir bölümünde yerel yönetimde şeffaflığı hayat geçirmek için somut adımalr atıyoruz.

Gizlisi saklısı olmayan belediyemizn tüm ihalellerine, bütçesine ve meclis kararlarına doğrudan doğruya ulaşılabilecek.

Peki neden biz izmir?
İzmir'in hem ülkenin diğer kentleriyle hem de dünya kentleriyle ilişki kuran, insanlarla doğa arasındaki bağı güçlendiren, uygar ve barış içinde bir kent olarak görüyoruz. Yerel demokrasiyi evrensel boyutlarda yeniden tanımlayan bir vizyonla hareket ediyoruz. Toplum siyasete ve yönetim anlayışına kıyasla çıok rahat hızlı değişip dönüşürken bu değişimin karşısında halka en yakın duran yerel yönetimlerin bu değişimi iyi okuması ve bu çerçevede bir yönetim anlayışı ortaya koyması gerekiyor. Bizİzmir platformuyla amaçladığımız işte tam olarak bu değişimi görmek, halkımızın taleplerini doğru okumak ve demokrasinin pratikte yaşam bulmasını günümüzün avantajlarını kullanarak sağlamaktır. Çünkü demokrasi beş yılda bir sandığa gitmekten ibaret bir rejim edğildir. Çünkü demokrasi birlikte yaşamanın hukuku, kültürüdür. İşte Bizİzmir bu kültüre ve hukuka hizmet sunmayı sağlayacaktır.

Bizİzmir iletişim sistemini kamuoyuna diz değerli atılımcılara ve tüm İzmirli hemşehrilerimize anlatarak İzmirlilerin bizden beklediği şeffaflık, katılımcılık ve çoğulculuğu hayta geçirmenin gururnu yaşıyoruz Tüm İzmirlilere ve İzmirimize hayırlı uğurlu olsun

 

İzmirliler Bizİzmir'le neler yapabiliyor

Kentteki otoparklarda park yeri olup olmadığını görüyor.

İzmirim kartının bakiyesini görüyor, kartına para yüklüyor.

BizPuan toplanıp, puanlarla konser veta kurslara üsiz gidiyor ya da bir sosyal kampanyaya bağışlıyor.

Nöbetçi eczaneler, kameralar aracılığıyla durumunu görüyor.

Sebze ve meyve halindeki fiyatları görüyor.

Ulaşım araçlarının tariflerine ulaşıyor.

Kentteki bisiklet istasyonları ve boştaki bisiklet sayısını öğreniyor.

Su kesintisi, arıza gibi konulardaki duyurulara ulaşıyor.

Anketlere katılıp, fikirlerini söylüyor.

Gönüllü çalışmalara katılıyor.

tunç soyer izmir