İzmir'de güncel koronavirüs vakaları: Bir günde bir hastanede 10 ölüm!

TAKİP ET

Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nde bir günde 10 kişinin koronadan hayatını kaybettiği, evde tedavileri yapılan Covid hastalarından da yaşamını yitirenlerin giderek artış eğilimi gösterdiği öne sürüldü. Uzmanlar, filyasyon ekiplerinin evdeki hastalara yetişemediğini, bu gidişle evde izole hastalarla ilgili ölüm haberlerinin daha da artmasından endişe edildiğini bildiriyor.

Egede Sonsöz'den Muhittin Akbel'in haberine göre: Son zamanlarda koronavirüs salgınında vaka ve ölümlerdeki artış gözlenirken, tedavisi evde devam eden korona hastalarıyla ilgili de olumsuz haberler gelmeye başladı. Korona salgını sürecinde sahada olan hekimler ve sağlık çalışanlarından gelen bilgilere göre, hastanelerde yoğun bakımların dolduğu, yeni ünitelerin açılması için çalışmalar yapıldığı, evde tedavi gören korona hastalarının daha yoğun biçimde hayatlarını kaybetmeye başladığı öğrenildi.  Bu arada, pandemi hastanesi haline getirilen Bornova Türkan Özilhan Hastanesi'nde bir gün içinde 10 kişinin, koronavirüsten hayatını kaybettiği öğrenildi.

GAZİEMİRLİ SANİYE NİNE ÜÇ GÜNDE VEFAT VETTİ
Gaziemirli 80 yaşındaki Saniye Bilge, evde tedavi görürken hayatını kaybeden hastalardan biri. Kızı Hatice ve damadı Ömer Çamlıoğlu'nun yanında yaşayan Saniye Bilge'ye, kızı ve damadının korona testinin pozitif çıkması üzerine test uygulandı. Testin pozitif çıkması üzerine Saniye Hanım, evde tedaviye başlandı. İlaç verilen Saniye Bilge'nin durumu ağırlaşınca, 112'ye haber verildiğini ve ekiplerinin gelmediğini anlatan Ömer Çamlıoğlu, "Bugün sabah annemizi kaybettik. Yaşlıydı ve bu hastalığı kaldıramadı. Koronaya yakalandığı tespit edildikten üç gün sonra vefat etti. Annemizin durumu ağırlaştığında yardım istedik ama geri dönüş olmadı. Ben ve eşim, koronaya karşı direniyoruz. Aile hekimimizin yakın takibi altındayız" açıklamasında bulundu.

FİLYASYON EKİPLERİ, EVDEKİ HASTALARA YETİŞEMİYOR
Saniye Bilge'nin hastaneye bile yatırılmasına fırsat olmadan hayatını kaybetmesini "Filyasyon ekipleri, artık evdeki hastalara yetişemiyor. Vakalar, çok büyük boyutlara ulaştı" şeklinde değerlendiren sağlıkçılar, "Evdeki takip, giderek daha da zorlaşıyor. Kendi başına izole olma durumunda kalan hastalar çaresizlik içinde. İlaçlar, zaten hastalara geç ulaştırılıyordu, şimdi daha da geç gitmeye başladı. Evlerinde ölen pozitif korona vakası hastaların sayısında önümüzdeki günlerde daha büyük artış olmasından korkuyoruz" dedi.

izmir koronavirüs pandemi covid-19 salgın virüs hastane ölüm yoğunbakım izole karantina