İzmir'de ilçe başkanlarıyla zirve: Masada yangın gündemi!

TAKİP ET

Çeşme'de bir araya gelecek olan İzmir Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının zirvesinde, yangın söndürme uçağı konusu da konuşulacak. Toplantıda, Kılıçdaroğlu'nun 'Yatan uçakları belediyelerimizin kiralamasına ve pilotlar ile teknisyenleri istihdam etmesine izin versinler, yangınlara derhal biz müdahale edelim' sözleri değerlendirilecek.

Ege'de Sonsöz'ün haberine göre, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, ilçe belediye başkanları ile bugün Çeşme’de yapacağı büyük buluşmanın gündemine orman yangınları da girdi. Toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, THK’nın elinde bulunan uçakları belediyelerin kiralamasına izin verilmesi ve yangına derhal belediyeler eliyle müdahale edilmesi yönündeki çağrısı da konuşulacak.

İŞTE KILIÇDAROĞLU’NUN PAYLAŞIMI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurdun çeşitli yerlerinde çıkan ve müdahalelerin yetersiz olduğu orman yangınlarına ilişkin olarak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türk Hava Kurumu kayyum elinde yok oldu. Uçaklar yatıyor, pilotlar işinden oldu. Yeni bir iş modeli önerdim; bu uçakları belediyelerimizin kiralamasına ve pilotlar ile teknisyenleri istihdam etmesine izin versinler, yangınlara derhal biz müdahale edelim” dedi. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer liderliğinde Çeşme’deki zirvede . Erdoğan ortalıkta yok ve hiçbir bürokrat onun izni olmadan onay verebilecek durumda değil. Aradım kayyumu, ulaşamadım” dedi.

SOYER: BU KONU ZATEN BİZİM HASSASİYETİMİZDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplantıda, yürek dağlayan orman yangınlarına müdahale konusunu başkanlarla konuşacaklarını, daha sonra bu konuda bir açıklama yapacaklarını bildirdi. Başkan Soyer, 2019 Ağustos’unda Menderes’te çıkan büyük yangında bu konudaki hassasiyetlerini dile getirdiklerini hatırlatarak, “Bu konu zaten bizim gündemimizdeydi. Bu kez başkanlarımızla oturup konuşacağız, bir değerlendirme yapacağız” dedi.