İzmir'de indi bindi 10TL oldu

TAKİP ET

İzmir Minibüsçüler Odası, talep ettiği rakamın altında da olsa UKOME'den aldı ancak yeni tarifeyi uygulayamıyor. Oda Başkanı Mehmet Kayışdikici, 'En kısa mesafede 7,5 lira olan ücret için 10 lira isteyen odanın talebini uygun gören UKOME, bu rakamı onayladı.Belediyenin toplu taşıma araçlarına talep ettiği zammın kabul edilmesini dört gözle bekliyoruz.

İzmir’de servisçilerden sonra minibüsçülerde beklenen zamı yaptı. Farklı katagorilerde yeni ücret belirleyen minibüsçüler,5 kategori ile ücret sınıfını belirledi.

En kısa mesafe 7,5 lira olan ücret 10 lira olması  gerektiğini savunan UKOME, bu rakamı onayladı. İkinci kategorideki 8 lira olan fiyat için istenen 11 liralık teklif de UKOME'den onay aldı. Üçüncü kategorideki 8,5 liralık ücret için 12 lira talep eden odaya, 11,5 lira; 9 lira olan dördüncü kademe fiyatı için istenen 14 liralık ücret 13 liraya, 9,5 lira olan en uzun mesafe için talep edilen 16 liralık fiyat da 14,5 lira olarak UKOME’den geçti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşım araçları için istediği zam talebi, UKOME’nin devlet kanadındaki bürokratların direnciyle kabul görmeyince, minibüsçüler de yeni fiyatlandırma tarifesine geçemedi.

Bize zarar veriyolar!

İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici, İZBAN’ın ortağı TCDD’nin mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkartan itirazı üzerine, Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşım ücretlerine yaptığı zammın iptal edildiğini, 6,5 liraya çekildiğini hatırlattı. Oda olarak, bu rakamın kabul edileceğini öngörerek bazı mesafeler için 12, 13, 14 ve 16 lira talep ettiklerini belirten Başkan Kayışdikici, “Ne var ki belediye otobüsleri 6,5 lirayken, bizim yeni zamlı tarifeyi uygulamamız mümkün değil. Zaten şu anda yolcu sayısı az. Eğer yeni rakamları uygularsak, minibüslerimiz boş gider, boş döner” dedi.  Başkan Kayışdikici, yeni tarifeyi uygulamak için Büyükşehir’in talep ettiği toplu ulaşım zammının kabul edilmesini beklediklerini bildirdi, “UKOME’de devlet kanadını oluşturan bürokratlar, belediyenin talebini reddederek hem belediyeye hem bizlere zarar veriyorlar” diye konuştu.

Böyle giderse minibüsçülük biter!

Eski tarifeyle yolcu taşımaya devam ettiklerini ancak İzmir’de yolcu taşıyan 1117 minibüsten 127’sinin ya evin önünde kontak kapatmış halde durduğunu ya da tamircide rehin olduğunu belirten Oda Başkanı Mehmet Kayışdikici, şu değerlendirmelerde bulundu:

“127 aracımızın çalışmaması, bizim sektörün ne kadar sıkıntılı bir durumda olduğunun açık göstergesidir. Minibüslerimizin çoğu para kazanmıyor. Ev geçindirmeyi bırakın, karınlarını doyuramıyorlar. Ben şoförümden 14 günlük çalışmanın sonunda 4 bin 400 lira para aldım. Ondalık alarak kendi payını alan şoförümün verdiği bu paranın 3 bin lira, yağ servisi için araca gitti. Kalan parayla ben 2 bin küsur lira şoförün sigortasını mı ödeyeyim, karnımı mı doyurayım? Lastikleri değiştirmem gerekiyor, 4 tane lastik 8 bin 800 lira. Mazot, benzini sollamış, 25 lira olmuş. Böyle giderse, ben bile aracımı kapatmayı düşünüyorum.”

izmir minibüs indi bindi