İzmir'de koronavirüs ile mücadelede bugün neler yapıldı? (14 Nisan karnesi)

TAKİP ET

Ülke genelinde yürütülen tedbirlerin yanı sıra İzmir'in ilçe belediyeleri de koronavirüs ile etkin mücadeleye devam ediyor. İşte belediyelerin  gıda desteğinden- iletişim desteğine, fidan dikiminden- evlere erzak yardımına koronavirüs karnesi.

İzmir Gündemi / Tüm dünyayı etkisi altına alan virüs sonrası hükümetler çalışmalarını sürdürürken yerel yönetimlerde  vatandaşlarını koruyabilmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Bu kapsamda çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir’de de gerek Büyükşehir gerekse ilçe belediyeler salgının yayılmasının önüne geçebilmek adına çeşitli önlemler alıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi  “Halkın Marketi” ile vatandaşlarına destek gıda desteği ulaştırmaya devam ederken, Gaziemir Belediyesi ilaçlama çalışmaları ile koronavirüs ile mücadele ediyor.

Başkan Kılıç’tan pandemide gıda önlemi: 16 dönümde 40 bin fide
Koronavirüs pandemisinin uzama ihtimaline karşı gıda güvenliği için örnek bir çalışma ortaya koyan Buca Belediyesi, 16 dönümlük arazide 40 bin adet domates, biber, patlıcan ve salatalık fidesi ekti. İlk fidenin ekimini yapan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, yaza kadar ürünlerin toplanıp ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtılacağını söyledi. Kılıç, “Bu süreci birlikte aşacağız; birlikte üretip birlikte paylaşacağız” dedi.

Başkan Kılıç'tan pandemide gıda önlemi: 16 dönümde 40 bin fide


 
Güzelbahçe Belediyesi Can Dostları Unutmadı
Hafta sonu yapılan sokağa çıkma yasağı nedeniyle birçok sokak hayvanına Güzelbahçe Belediyesi mama dağıtımı yaptı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok işletmenin kapatılması ve iki günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle beslenme kaynakları azalan ‘Can Dostlara’ Güzelbahçe Belediyesi mama dağıttı.
 

Güzelbahçe Belediyesi Can Dostları Unutmadı



Başkan İduğ'dan corona seferberliği! Meclis üyeleri ve muhtarlardan bölgeleri hakkında bilgi aldı
Koronavirüs salgınına karşı bürokratları ile sürekli olarak telekonferans yöntemi ile görüşen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, meclis üyeleri ve muhtarlarla da sürekli iletişim halinde.
 
Salgın tehditine karşı makamından sürekli telekonferans ve telefon görüşmeleri yapan Başkan İduğ, tüm meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarını arayarak zorlu süreçte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi, fikir alışverişinde bulundu. İlgili bakanlık kararınca meclislerin üç ay süreyle durdurulduğunu, sorunları yerinde dinleyip, aynı şekilde vatandaşların taleplerini aldıklarını mahalle gezilerine ara verdiklerini hatırlatan İduğ, Meclis üyeleri ve muhtarlara kendilerinin yada bölgelerinde yaşayan vatandaşların ne gibi ihtiyaçları olduğunu sordu.
 

Başkan İduğ'dan corona seferberliği! Meclis üyeleri ve muhtarlardan bölgeleri hakkında bilgi aldı



Büyükşehir'den 'Evde kal'anlar için bir destek daha! "İletişim desteği"
İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle başlattığı yardım kampanyasına bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir, zor günlerde sevdiklerine erişmek isteyen, ihtiyaçları için sık sık telefon görüşmesi yapmak durumunda kalan 65 yaş ve üstü kişiler, hastalar ve hareket engelli yurttaşlar için 250 dakikalık konuşma paketi desteğinde bulu nacak.
 

Büyükşehir'den 'Evde kal'anlar için bir destek daha! İletişim desteği



Bayraklı Belediyesi zor günlerde de vatandaşın yanında
Koronavirüs salgınıyla mücadelede büyük bir dayanışma ağı geliştiren Bayraklı Belediyesi, sosyal yardımlara hız verdi. Belediye; 65 yaş üstü, kronik hastalığı bulunan ve dar gelirli vatandaşlar ile bu süreçte işten çıkarılan toplamda 1666 kişiye erzak yardımında bulundu. Ayrıca binlerce kişiye hijyen malzemesi dağıtıldı.

 

Bayraklı Belediyesi zor günlerde de vatandaşın yanında


 
Gaziemir Belediyesi'nden koronavirüse karşı ilaçlama seferberliği!
Gaziemir Belediyesi, Koronavirüs salgının Türkiye ulaşmasıyla oluşturduğu ilaçlama ekibi, 1 ayda 550 noktada 8 bin 500 litre dezenfektan kullandı. Gaziemirlilerin “virüs avcıları” adını taktığı ekip, bugüne kadar her mahallede en az 4 kez ilaçlama çalışması yaptı. İlaçlama çalışmaları kapsamında toplamda İzmir’den Köln’e kadar olan 3 bin kilometrelik yolu kat etti.
 

Gaziemir Belediyesi'nden koronavirüse karşı ilaçlama seferberliği!



Başkan Gümrükçü telefonun başına geçti, Çiğlili vatandaşların ihtiyaçlarına bizzat cevap verdi!
Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı gerekli tedbirleri en erken alan isimlerin başında gelen Başkan Utku Gümrükçü, önlemler kapsamında evde kalmak zorunda olan vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmet vermeye başlayan çağrı merkezi çalışanlarını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi alıyor. Zaman zaman da telefonlara cevap vererek vatandaşla hem sohbet ediyor hem de ihtiyaçlarının giderilmesi için notlarını alıyor.
 

Başkan Gümrükçü telefonun başına geçti, Çiğlili vatandaşların ihtiyaçlarına bizzat cevap verdi!



Başkan Uygur korona çalışmalarını anlattı! Tüm imkanlarımızı seferber ettik
 
Torbalı Belediyesi koronavirüsün ülke genelinde yayılmasıyla tedbirleri elden bırakmıyor. 20 Mart’tan bu yana Torbalı Belediyesi, dezenfekte ve sterilizasyon işlemlerine ağırlık verdi. Bu kapsamda Torbalı Belediyesi’ne bağlı temizlik ekipleri ilçe genelinde bulunan okullar, camiler, mescitler, tesisler, kamu kurumları, mezarlıklar, parklar başta olmak üzere birçok yeri tepeden tırnağa dezenfekte ediyor. Bu alanlarda sırt pompalarıyla dezenfekte çalışması yapan belediye ekipleri semt pazarlarını da bu şekilde gün boyu dezenfekte ediyor.
 

Başkan Uygur korona çalışmalarını anlattı! Tüm imkanlarımızı seferber ettik


 
Dayanışma paketleri artık Halkın Bakkalı’nda
Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınına karşı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla başlatılan “Biz Varız” dayanışmasına artık Bizİzmir dijital platformu üzerinden de destek olunabiliyor. İzmirliler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını istedikleri gıda paketlerini dijital platform aracılığıyla Halkın Bakkalı’ndan alarak kampanyaya bulundukları yerden katılabiliyor. Satın alınan paketler doğrudan Kültürpark 3 nolu holde kurulan lojistik merkezine teslim ediliyor ve buradan da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor
 

Dayanışma paketleri artık Halkın Bakkalı'nda


 
Menemen Belediyesi'nden esnafa korona önlemi! Esnafa maske ve siperlik dağıtıldı
Salgınla mücadele kapsamında; dezenfekte çalışmalarından sosyal yardımlara, maske ve tek kullanımlık önlük üretiminden çorba ikramına, Psikolojik Danışmanlık Hattı’ndan 65 yaş üstü vatandaşlar için oluşturulan hizmet ağına kadar birçok çalışmayı başarıyla yürüten Menemen Belediyesi’nin son çalışması esnafa maske ve siperlik dağıtmak oldu.
 

Menemen Belediyesi'nden esnafa korona önlemi! Esnafa maske ve siperlik dağıtıldı

buca İzmİr bÜyÜkŞehİr buca beledİyesİ ÇİĞlİ beledİyesİ karŞiyaka beledİyesİ bayrakli beledİyesİ