İzmir'de koronavirüs ile mücadelede bugün neler yapıldı? (17 Nisan karnesi)

TAKİP ET

Türkiye genelinde yürütülen corona tedbirlerinin yanı sıra İzmir'in ilçe belediyeleri de koronavirüs ile etkin mücadeleye devam ediyor. İşte belediyelerin  'Ozon Jeneratörü' desteğinden- 23 Nisan kutlamalarına, Maskematik'den- dezenfeksiyon seferberliğine 17 Nisan koronavirüs karnesi.

Oktay Güçtekin / İzmir Gündemi - Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası hükümet kademeleri çalışmalarını sürdürürken yerel yönetimlerde  vatandaşlarını koruyabilmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Bu kapsamda çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir’de de gerek Büyükşehir gerekse ilçe belediyeler salgının yayılmasının önüne geçebilmek adına çeşitli önlemler alıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi  “Seyyar Pazar” ile vatandaşlarına gıda ulaştırma başlarken, Çiğli Belediyesi Ozon Jeneratörü ile çalışanlarını korona virüsten korumayı amaçlıyor.
 
Başkan Utku Gümrükçü’den Covid-19’a Karşı Yeni Hamle! Ozon Jeneratörü
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, koronavirüs salgınına karşı belediye personellerinin sağlığını korumak adına önemli bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Belediyede yoğun kullanımın olduğu alanlara ozon jeneratörleri yerleştirildi.
 

Başkan Gümrükçü'den COVİD-19'a karşı yeni hamle! Ozon Jeneratörü


İzmir’in metro istasyonlarında maskematik dönemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi yurttaşların tıbbi maskeye ücretsiz erişimini kolaylaştırmak için metro istasyonlarına maskematik yerleştirmeye başladı. Uygulamanın ilk adresi Konak Metro İstasyonu oldu. Maskematiği kullanan Başkan Tunç Soyer, "Önceliğimiz İzmir halkının sağlığı" dedi.
 

İzmir'de corona ile mücadelede dev adım! Metro istasyonlarında maskematik dönemi

 

 

Bayraklı Belediyesi'nden corona ile mücadelede dev dezenfeksiyon seferberliği
Koronavirüsle mücadele kapsamında tüm imkanlarını seferber eden Bayraklı Belediyesi, son 1 ayda toplam 6 bin 610 alanda dezenfeksiyon çalışması yaptı. Ekipler, 24 mahallede bin 400 ton dezenfektan kullandı.
 

Bayraklı Belediyesi'nden corona ile mücadelede dev dezenfeksiyon seferberliği


Balçova’nın Dayanışma Menüsü
Küresel Koronavirüs Salgınına karşı önlemler alan Balçova Belediyesi, Aşevi’nin kapasitesini artırdı. Balçova’da her gün yaşlı ve kimsesi olmayan bin kişiye 5 çeşit yemek götürülüyor.
 

Balçova Belediyesi'nden Dayanışma Menüsü! Aşevlerinin kapasitesi arttırıldı!

 

 

Başkan Tugay’dan Örnekköy turu! Vatandaşların ihtiyaçlarını bizzat dinledi!
Sorunları yerinde saptamak, vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini birinci ağızdan dinlemek için mahalle turlarını sürdüren Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, dün Örnekköy’ü ziyaret etti. Yüz yüze görüştüğü mahalle sakinlerine ‘Yanınızdayız’ mesajı veren Başkan Tugay ve ekibi, ihtiyaç sahiplerinin ve 65 yaş üzeri vatandaşların isteklerini tek tek not aldı.
 

Başkan Tugay'dan Örnekköy turu! Vatandaşların ihtiyaçlarını bizzat dinledi!


İzmir Büyükşehir  Belediyesi’nden günde 60 bin maske
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında sürdürdüğü maske üretiminin kapasitesini artırmak için iki yeni makine hizmete aldı. Günde 60 bin maske üretecek makineleri inceleyen Başkan Tunç Soyer, “Bu iki makineyle İzmirlilere çok daha fazla sayıda maske ulaştıracağız” dedi.
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden günde 60 bin maske


 

Gaziemir 23 Nisan’ı balkonlarda kutlayacak
Gaziemirliler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bando eşliğinde balkonlarından kutlayacak. 22 yıldır aralıksız sürdürülen Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’ni bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle ertelemek zorunda kalan Gaziemir Belediyesi, ulusal egemenlik coşkusunun aynı heyecanla yaşanması için ilçeyi bando ekibiyle coşturacak. Vatandaşlar da evlerinin balkonlarından bayraklarıyla bandonun çalacağı marşlara eşlik edecek. Atatürk’e ve cumhuriyete bağlılık mesajı verilecek.
 

Gaziemir'de 23 Nisan coşkusu balkonlarda kutlayacak

Seyyar Pazar uygulaması hayata geçti! İlk durak Karşıyaka ve Bornova
Koronavirüs salgını boyunca yurttaşların taze sebze ve meyve ihtiyacını karşılamak için hayata geçirilen Seyyar Pazar projesi Karşıyaka ve Bornova’da da başladı.
 

Seyyar Pazar uygulaması hayata geçti! İlk durak Karşıyaka ve Bornova


Konak Belediyesi ekipleri sokağa çıkma yasağına hazır!
Konak Belediyesi, hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesi hem vatandaşların hem de şehrin sevimli sakinleri sokak hayvanlarının mağdur olmaması için gerekli tedbirleri aldı.
 

Konak Belediyesi ekipleri sokağa çıkma yasağına hazır!


Büyükşehir'in "Biz Varız" kampanyasına DİSK'ten büyük destek! "İki bin 200 gıda paketi"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla başlatılan “Biz Varız” dayanışma kampanyasına Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü DİSK Genel İş, iki bin iki yüz gıda paketiyle katıldı. Soyer, işçiler adına DiSK Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’ya teşekkür ederek “İzmir adına size minnettarız. Bugünlerden geriye doğru baktığımızda aklımıza kalacak olan tek şey bu dayanışmamız olacak” dedi.

Büyükşehir'in Biz Varız kampanyasına DİSK'ten büyük destek! İki bin 200 gıda paketi

izmir çiğli belediyesi izmir büyükşehir belediyesi konak belediyesi bayraklı belediyesi balçova belediyesi gaziemir belediyesi karşıyaka belediyesi