İzmir'de koronavirüs ile mücadelede neler yapıldı? İlçe ilçe koronavirüs ile mücadelede 13 Nisan karnesi!

TAKİP ET

Ülke genelinde yürütülen tedbirlerin yanı sıra İzmir'in ilçe belediyeleri de koronavirüs ile etkin mücadeleye devam ediyor. İşte belediyelerin  drone ile dezenfektandan- müzik şölenine, seyyar pazar'dan- mahalle temizliklerine koronavirüs karnesi.

İzmir Gündemi / Tüm dünyayı etkisi altına alan virüs sonrası hükümetler çalışmalarını sürdürürken yerel yönetimlerde  vatandaşlarını koruyabilmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Türkiye’nin en büyük illerinden biri olan İzmir’de de gerek Büyükşehir gerekse ilçe belediyeler salgının yayılmasının önüne geçebilmek adına  önemli önlemler alıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi  “Seyyar Pazar” ile vatandaşlarını salgından korumayı amaçlarken, Çiğli Belediyesi ise koronavirüs ile mücadelede drone kullanımı ile başarı sağlamayı amaçlıyor.

İşte 13 Nisan tarihinde İzmir’de bulunan yerel yönetimlerin aldığı önlemler;

İzmir’de ‘Seyyar Pazar’ dönemi başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle evde kalan yurttaşlar için Seyyar Pazar projesini başlattı. "Siz evinizde, pazar mahallenizde" sloganıyla başlayan hizmet sayesinde yurttaşlar evlerinden çıkmadan uygun fiyata pazar alışverişlerini yapabilmeleri amaçlanıyor.

İzmir'de 'Seyyar Pazar' dönemi başladı

 
Çiğli Belediyesi'nden korona ile mücadelede drone ile dezenfekte dönemi
Çiğli Belediyesi insansız hava aracı drone ile havadan dezenfekte çalışmalarına başladı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ilk etapta İzmir’in en büyük hastanelerinden biri olan İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi bahçesi ve çevresinin dezenfekte edilmesini sağlandı.

Çiğli Belediyesi'nden corona ile mücadelede drone ile dezenfekte dönemi

 

Konak Belediyesi salgınla mücadelede hız kesmiyor
Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ülkede Covid-19 vakalarının görülmeye başlandığı Mart ayından bu yana tedbiri elden bırakmadı. İlk günden itibaren konuyu ciddiyetle ele alan Konak Belediyesi, Başkan Abdül Batur’un talimatları doğrultusunda temizlik ve dezenfektasyon çalışmalarına öncelik verdi. Çalışmalar kapsamında 112 mahallenin tamamında her gün düzenli olarak temizlik ve dezenfektasyon yapıldı.

Konak Belediyesi salgınla mücadelede hız kesmiyor


Bayraklı zabıtasından pazar yerlerinde korona denetimi
Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında semt pazarlarının girişlerini kontrol altına aldı. Vatandaşların ateşini ölçüp, eldiven ve maskesiz girişe izin vermeyen ekipler, 20 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik de kimlik kontrolü yaptı. 

Bayraklı zabıtasından pazar yerlerinde corona denetimi


 
Güzelbahçe Belediyesi’nden sokağa çıkma yasağında vatandaşlara 13 bin ücretsiz ekmek
Koronavirüs ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan ettiği hafta sonunda Güzelbahçe Belediyesi tüm Güzelbahçe genelinde 13 bin adet ekmeği ücretsiz dağıttı.

Güzelbahçe Belediyesi'nden sokağa çıkma yasağında vatandaşlara 13 bin ücretsiz ekmek

Karşıyaka Belediyesi’nin “Korona Günlükleri” Ataol Behramoğlu ile başlıyor
Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel “Ayın Konuğu” etkinlikleri, “Korona Günlükleri” adıyla, belediyenin sosyal medya sayfalarından evlere geliyor. Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 16.00’da canlı olarak yayınlanacak söyleşi etkinliğinde, hayatın her alanından konuklar ağırlanacak. “Korona Günlükleri” Karşıyaka Belediyesi’nin Facebook ve Instagram hesaplarından izlenebilecek.

Karşıyaka Belediyesi'nin Korona Günlükleri Ataol Behramoğlu ile başlıyor


Torbalı Belediyesi'nden evde kalanlar için müzikli moral
Sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde bulunan vatandaşların moralini yüksek tutmak isteyen Torbalı Belediyesi dezenfekte sırasında ilçe sakinlerine müzik ziyafeti verdi. Her gün saat 20.30 itibariyle dezenfekte çalışmalarının gerçekleştiği ilçede bu kez bu araçlara müzikli araçlar da eşlik etti. Belediye araçlarının üzerine konulan hoparlörlerden “Erik Dalı”, “Ankara’nın Bağları”, “Cemilem” türküleri çalındı. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un talimatıyla siren sesleri eşliğinde müzik dinleyen Torbalılılar balkonlara çıkarak alkışlarla eşlik etti.
 

Torbalı Belediyesi'nden evde kalanlar için müzikli moral



Efes Selçuk Belediyesi sokağa çıkma yasağında vatandaşlarını yalnız bırakmadı
Koronavirüs ile mücadele sürecinde yoğun bir şekilde çalışan Efes Selçuk Belediyesi çalışanları sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle birlikte de vatandaşların yanındaydı. Efes Selçuk Belediyesi SELBİM WhatsApp İhbar Hattı, vatandaşların istek ve şikâyetleri ilgili birimlere iletirken; Zabıta Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü vatandaşların istekleriyle yakından ilgilendi.

Efes Selçuk Belediyesi sokağa çıkma yasağında vatandaşlarını yalnız bırakmadı


 

izmir konak belediyesi çiğli belediyesi torbalı belediyesi izmir büyükşehir belediyesi efes selçuk belediyesi güzelbahçe belediyesi bayraklı belediyesi karşıyaka belediyesi serdar sandal cemil tugay abdül batur tunç soyer eli engin mustafa ince utku gümrü