İzmir'de kritik zirve sona erdi! Başkan Soyer'den önemli mesajlar

TAKİP ET


İZMİR GÜNDEMİ/ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 28 ilçe belediye başkanıyla koronavirüs önlemlerini görüştü. Korona virüsüne karşı alınacak önlemlerin konuşulduğu toplantının ardından Başkan Tunç Soyer, soruları yanıtladı.
 
Başkan Soyer, “Yararlı bir toplantı oldu. Aramızdaki uyumu ve senkronizasyonu nasıl sağlayabileceğimizi konuştuk. Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklar tarafından çıkarılan genelgeler hakkında konuştuk. Yeni bir belediyecilik anlayışı doğuyor Kriz belediyeciliği doğuyor. Bütün başkanlarla birlikte partilerimizi bir yana koyup bugün ne üretebiliriz ona kafa yormamız gerekiyor. Bugünün belediyeciliğinde lojistik öne çıkıyor. Vatandaşımıza en hızlı nasıl faydalı olabiliriz ona kafa yoruyoruz. Herkes kurumsal vazifesini alınacak önlemler üzerineydi salgını daha çok hafifletmek yönünde olacaktır. Bir kişinin bile enfekte olmasını engellersek işimizi yapmış olacağız” dedi.
 
Toplantıya katılmayan Aliağa ve Kiraz Belediye Başkanları hakkında sorulan soruya da cevap veren Başkan Soyer, “Kiraz ve Aliağa belediye başkanlarına da sitemlerimi göndermek istiyorum. Birlikte üreteceğimiz çok şey var. Bizim onların da ihtiyaçlarını gidermek durumumuz var. Ama katılmamalarına üzüldüm. Toplantıya katılmamaları doğru değil” dedi.
 
Ayrıca belediye meclisleriyle ilgili de konuya değinen Başkan Soyer, “
Nisan ayı faaliyet raporlarının görüşüldüğü bir meclis. Bu konuda İçişleri Bakanlığı bir karar verecek biz de göreceğiz” dedi.