İzmir'de mülteci cinayetinde görüntüler silinmiş

TAKİP ET

1 Ağustos'ta İzmir'in Konak ilçesine bağlı Basmane semtinde meydana gelen olayda, Suriyeli mülteci Yasir Muhammed Elati (27) ile Hussın Dhimesh (20) çalıştıkları tavukçu dükkanında Mehmet Şerif Çelik tarafından bıçakladı. Elati ve Dhimesh Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altında altına alındı.

Yedi bıçak darbesiyle yaralanan Elati tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı, üç bıçak darbesiyle yaralanan Dhimesh'in tedavisi devam ediyor.

İzmir'de bir işçinin öldüğü, bir işçinin de yaralandığı Suriyeli mülteciler bıçaklı saldırıda, saldırgan Mehmet Çelik'in olay yerine ait görüntüleri sildiği ortaya çıktı.

SALDIRGAN GÖRÜNTÜLERİ SİLDİ

Aynı zamanda işletme sahibi İsmail Uzun'un kayınbiraderi olan saldırgan Mehmet Şerif Çelik, güvenlik kameralarının kayıtlarını silerek motosikletiyle ablasının evine kaçtı. Ablasının ihbarı üzerine olay yerine gelen polis tarafından gözaltına altınan Mehmet Şerif Çelik çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PLANLI SALDIRI İHTİMALİ

İşyeri çalışanlarının anlatımlarına göre saldırganın olaydan önce bıçakları bileylemesi ve olay sonrası görüntüleri silmesi cinayetin planlı olarak işlendiği ihtimalini güçlendiriyor. Çalışanlar, Mehmet Şerif Çelik'in geçtiğimiz aylarda iki Suriyeli işçinin işten çıkarılmasını istediğini belirtiyor.

GÖRGÜ TANIKLARI SALDIRGANIN İFADESİNİ YALANLADI

Mehmet Şerif Çelik ilk ifadesinde, Elati ve Dhimesh'in kendisine Arapça küfür ederek bıçak çektiğini iddia etti. Ancak olayın görgü tanığı olan işyeri sahibin 13 yaşındaki oğlu B. ile işyerinde çalışan işçiler bu iddiaları yalanladı.

İŞYERİ SAHİBİ VE ÇALIŞANLAR SALDIRIYI ANLATTI

İşyeri sahibi İsmail Uzun, "Şerif ilk ifadesinde Yasir ile Hussin'in kendisine küfür ederek bıçakla saldırmak istediğini söylemiş ama oğlum da bu olayda görgü tanığı, ifadesinde Yaser’in de Hussin’in elinde bıçak olmadığını ve ağızlarından bir küfür çıkmadığını anlattı. Şerif’in ifadesinin aksine tartışmanın olmadığını ve ‘Size bir şey diyeceğim’ deyip olay yerine çağırdığını ve bıçaklamaya başladığını belirtti.”

İşyeri çalışanlarından Mesut Akkoyun da "Normal bir çalışma günüydü. Sabahtan dağıtıma çıkmış tekrar dükkana gelmiştik. Herhangi bir sorun yoktu. Ben masada hesap kitap işleri yaparken Şerif seslendi, ‘Bana bir bakın’ diye. Yasir ve Hussin de yanına gittiler. Şerif de bir şey demeden bıçaklamaya başlamış. Bir gürültü koptu, yanlarına gittik. İbrahim, Şeref’e sarıldı tuttu. Yasir ve Hussin de can havliyle dışarı kaçtı. Hussin yoktu, Yasir de yaralı yerde uzanmıştı. Ambulansı çağırdık. O esnada pansuman yapmaya çalıştık.”

‘NE MÜDAHALE EDİYORSUNUZ DEDİ’

Saldırgan Mehmet Şerif Çelik’in üzerini değiştirdiğini ve kamera kayıtlarını sildiğini anlatan Akkoyun “Motoruna bindi, bize de ‘Ne müdahale ediyorsunuz, bırakın’ gibi ifadeler kullandı. Sonrasında ambulans geldi, Yasir’i götürdü. Polisler de geldi, inceleme yaptı. Kamera ekranında ‘format tamamlandı’ yazısı vardı. Cihazı ve şifreleri polise teslim ettik. İçeride Şerif’in 13 yaşındaki yeğeni de var. Çocuk da bu olayı görmüş. Yasir yaralandığında çocuğu da düşünerek'Git buradan' demiş."

‘BİR ANLIK ÖFKE DEĞİLDİ, ÇOK RAHATTI’

Elati ve Dhimesh'in Çelik'e bir saygısızlığı olmadığını dile getiren Akkoyun, “Öncesinde önemli bir sorunları yoktu. Bilsek yan yana olmalarına izin vermezdik. İbrahim müdahale etmese belki çocuklar 40-50 bıçak darbesi alacaktı. Sildiği kamera görüntüleri de tam da olay yerini çekiyor. Yasir ve Hussin'in elinde bıçak yok. Onların hiçbir suçları günahları yoktu. Hussin de kendine geldiğinde ‘Şerif abi neden bıçakladı?’ diye sordu. Daha öncesinde Yasir'in işten çıkarılmasını istemişti ama biz kabul etmemiştik. Panik halindeyken o kamera görüntülerini silmiş ve hazırlanmıştı. Bir anlık bir öfke hali değildi. Dışarıya karşı çok rahattı. Sabahtan bıçakları bileylelemiş.”

'ABİM, ŞERİF'İN 6 BİN TL KAÇIRDIĞINI ORTAYA ÇIKARDI'

"Abim akciğerlerinden iki kez ameliyat olmuştu, zor nefes alıyordu. Bu kadar da kan kaybedince fazla dayanamamış. Ambulans hastaneye kaldırıyor ama kurtaramıyorlar. Abimle problemleri vardı ama sağ kurtulan Hussin de sebebini bilmiyor. O da ölümden döndü. Şerif planlamış bu olayı, hazırlık yapmış. Abimin patronla arası iyiydi. Bir çekememe hali gibi bir şey olabilir. 'Bunlar yabancı, o benim eniştem, bana değil de bunlara neden güveniyor' diye içinde bir öfke biriktirmiş olabilir. Daha önce abim onun 6 bin TL kaçırdığını ortaya çıkarmıştı. İşyerinde Mehmet Şerif’le pek çok kez gündelik sorunlardan kaynaklı problemler yaşamıştı.”

mehmet çelik suriyeli mülteciler suriyeli mülteci tedavi