İzmir'de panik yaratan corona virüsü iddiası ile ilgili Öztop'tan ilk açıklama!

TAKİP ET

Tepecik Hastanesi acil biriminde sabaha karşı çekilen giriş görüntülerinde bir hastanın özel korunaklı sedye ile servise alındığı, hastanede maske zorunluluğu getirildiği iddiası ile birlikte paylaşıldı.

Tepecik Hastanesi acil biriminde sabaha karşı çekilen giriş görüntülerinde bir hastanın özel korunaklı sedye ile servise alındığı, hastanede maske zorunluluğu getirildiği iddiası ile birlikte paylaşıldı. Vakanın corona virüsü olduğu iddiası da çok sayıda hesaptan paylaşılarak paniğe yol açtı. Rahatlatan açıklama İl Sağlık Müdürü'nden geldi.

Çin'de ortaya çıkan yeni tip Corona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 80'e yükselirken, dünya çapında büyük panik yaşanıyor.

Virüs nedeniyle Türkiye'de de alarma geçildi. Özellikle havaalanında sıkı önlemler alınırken, Çin'den gelen yolcular için yapılan termal kamera taramasında şu ana kadar bir bulguya rastlanmadığı açıklandı.
Bakanlık düzeyinde açıklamaların gölgesinde İzmir'de çekilen ve sosyal medyada hızla yayılan bir görüntü paniğe yol açtı.

Tepecik Hastanesi acil biriminde sabaha karşı çekilen giriş görüntülerinde bir hastanın özel korunaklı sedye ile servise alındığı, hastanede maske zorunluluğu getirildiği iddiası ile birlikte paylaşıldı. Vakanın corona virüsü olduğu iddiası da çok sayıda hesaptan paylaşılarak paniğe yol açtı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop'tan rahatlanan açıklama geldi. Öztop vakanın üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle ciddi rahatsızlık yaşayan bir hasta olduğunu söyledi. Türk olan hastanın daha önce Çin'e giriş-çıkışı tespit edildiği için acilen gözlem altına alındığını belirten Öztop corona iddialarını yalanladı ve kurumun gün içinde detaylı bir açıklama yapacağını bildirdi.
Gerçek İzmir
 

İzmir panik yaratan corona virüsü iddiası ile ilgili öztop ilk açıklama