İzmir'de peş peşe 4 yerde yangın meydana geldi

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar'ın Beyler Mahallesi'ndeki yangının kontrol altına alındığını ifade etti. Seferihisar'ın Doğanbey mevkindeki yangın sürerken, Menderes'in Görece bölgesindeki yangın söndürüldüğü ifade edildi. Ve ardından bir acı haber de Çeşme'den geldi. Sanayi sitesi mevkinde çıkan yangına ekiplerin müdahale ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre bugün öğle saatlerinde 2'si Seferihisar olmak üzere İzmir'in 3 ilçesinde toplamda 4 yangın meydana geldi. Seferihisar Beyler Mahallesi'ndeki ve Menderes Görece mevkiindeki yangın kontrol altına alınırken; Seferhisar-Doğanbey ve Çeşme-Sanayi Sitesi mevkiindeki yangınlara müdahale sürüyor.

BEYLER

Beyler Mahallesi civarındaki ormanlık alanda, saat 11.20'de yangın çıktı.

İhbar üzerine 10 helikopter, 6 uçak, 1 tanker uçağı, 30 arazöz, 6 su tankeri, 7 dozer ve 25 teknik elemanla alevlere müdahale edildi.

Ekiplerin yangına 3 dakika içinde müdahale etmeye başladığı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yangında 4 evin zarar gördüğünü ifade ederken, kontrol altına alındığı bilgisini paylaştı. Seferihisar yangınının dumanı tüterken, Menderes'te bir yangın haberi alındığı bilgisini paylaşan Soyer, "Menderes Görece'den ihbar aldık. Ekiplerimiz oraya geçiyor" dedi.

MENDERES

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başladığını duyurduğu Menderes Görece bölgesindeki yangın ekiplerin hummalı çalışmaları sonucunda kısa sürede kontrol altına alındı.

DOĞANBEY

Beyler Mahallesi'ne kara yoluyla yaklaşık 25-30 kilometre uzaklıkta bulunan Doğanbey mevkisindeki ormanlık alanda da saat 13.20'de yangın çıktı. Ekipler bu yangına da kısa sürede müdahale etmeye başladı.

Ekiplerin, yangınları kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

ÇEŞME
Bir yangın haberi de saat 15.00 sularında Çeşme sanayi sitesi mevkiinde meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin bölgeye itkal ettiği ve yangına müdahale ederek söndürme çalışması yaptıkları öğrenildi.

izmir yangın seferihisar belediyesi doğanbey menderes